התקנת נקודת מים חדשה: כל מה שחשוב לדעת
רגע לפני שמזמינים אינסטלטור
התקנת נקודות מים במהלך שיפוץ
אם אתם נמצאים במהלך שיפוץ הבית, אתם חייבים לתכנן מראש את המיקומים של הנקודות החדשות לפי הצרכים שלכם. התכנון הזה צריך להתבצע באמצעות אדריכל שייקח בחשבון את סוג המכשירים שצריכים להתחבר לנקודות החדשות, כמו מדיח ותמי 4 למשל.
התקנת נקודות מים במרתפים ואזורים נמוכים
אם נקודת המים מותקנת בגובה נמוך מתשתיות הביוב (למשל במרתפים), סביר להניח שתצטרכו להתקין גם משאבה טבולה. המשאבה הזו מובילה למעשה את מי הביוב לנקודת הניקוז בנמצאת למעלה.
צריכים להתקין נקודת מים? הזמינו אינסטלטור אמין בפיקוח של המקצוענים.
מה חשוב לבדוק עם האינסטלטור?
צנרת ומחברים מקוריים
צנרת - הצנרת שבה האינסטלטור משתמש כדי להתקין את הנקודה החדשה חייבת להיות זהה לזו שקיימת בבית. יש לכם צנרת SP? האינסטלטור חייב להשתמש בצינור SP.
מחברים - גם המחברים שבהם משתמש האינסטלטור חייבים להיות מאותו הסוג של הצנרת. יש לכם צנרת ממתכת? המחבר חייב להיות ממתכת.
אביזרי התקנה מקוריים
אביזרי ההתקנה שבהם משתמש האינסטלטור במהלך העבודה צריכים להיות אביזרים מקוריים של אותה החברה שייצרה את הצנרת שלכם בבית (SP למשל).
כמה עולה להתקין נקודת מים?
מה עלול להשפיע על מחיר העבודה?
אופן ההתקנה
נקודת מים חיצונית - תוכלו להתקין נקודה מחוץ לקיר שהיא זולה יותר. האינסטלטור לא יחצוב בקיר וימשוך צינור חיצוני לנקודה שבה תצטרכו מים.
נקודת מים בתוך הקיר - אם אתם רוצים נקודת מים בתוך הקיר, האינסטלטור יצטרך לחצוב בקיר עד לנקודה הרצויה. אם יש לכם קיר רגיל עם אריחים עליו זה עוד בסדר, אבל אם הקיר הוא מבטון יצוק תצטרכו להוסיף כמה מאות שקלים. לעומת זאת, אם אתם נמצאים במהלך שיפוץ וגם ככה הקירות כבר פתוחים, זה ודאי יקל מאוד על העבודה של האינסטלטור.
הארכת הצנרת
כפי שציינו, האינסטלטור למעשה מושך צינור מנקודת מים קיימת לזו החדשה. הסטנדרט שמגיע עם העבודה זה צינור של 2 מטר, מעבר לזה תצטרכו לשלם כ-70 ש"ח על כל מטר נוסף.