איך להימנע מתקלות בבית
לא מעט נזקים ותקלות בבית נגרמים כתוצאה משימוש לקוי, כמו השלכת מגבונים לאסלה למשל. אז מה חשוב לדעת על מניעת תקלות בבית ואיך עושים את זה?
בין אם אתם משלמים משכנתא או שכר דירה, הבית שלכם יקר לכם – אבל לא פעם חוסר תשומת לב או רשלנות יכולה לגרום נזקים שאפשר היה למנוע.
הקפדה על שימוש נכון ועל בטיחות, יכולה לחסוך לכם הרבה מאוד כאב ראש, כאב לב וכאב בכיס. מהן התופעות האופייניות שעלולות לגרום לתקלות? הכל במדריך הבא.
לא לזרוק מגבונים לאסלה
האשמה: השלכת מגבונים לחים לאסלה.
הנזק: סתימת ביוב
איך להימנע: פשוט, לא לזרוק מגבונים לאסלה. המחיר לטיפול בסתימה הוא לא זול. אבל הצפת ביוב בבית יכולה להביא גם לנזק נוסף לתכולת הדירה ואיך אפשר להתעלם מהריח שיישאר אתכם עוד זמן רב.
לא להניח דברים כבדים על מדפים תלויים
האשמה: תליית מדפים על קיר גבס שלא יכול לשאת את משקל החפצים המונחים עליהם.
הנזק: הקיר נשבר, המדף והחפצים שעליו מתרסקים.
איך להימנע: פשוט, לא להניח דברים כבדים על מדפים תלויים. ההנחה הזו עלולה לגרום למדף להתמוטט, במיוחד כשמעמיסים יותר מדי על קירות גבס.
איך לצמצם את הסיכוי לעכברים בבית
האשמה: חוסר מודעות להיגיינה וסדר.
הנזק: מכת עכברים, נמלים ומזיקים אחרים שלא עוברת.
איך להימנע: להקפיד לסגור את פח האשפה, לא להשאיר שאריות של אוכל על השיש או הרצפה, לזכור לסגור היטב את מכסה הביוב הקרוב לביתכם ולא להשאיר ערימות של פיצ`פקעס לא ממוינים במחסן. אם יש עכבר בבית, לא להסס להזמין מיד לוכד עכברים.
להרחיק את תנור החימום ממשטחים דליקים
האשמה: הצבת תנור חימום קרוב מדי למצעים / ריהוט מעץ.
הנזק: שריפה בבית.
איך להימנע: להרחיק את תנור החימנום ממצעים, וילונות ורהיטים מעץ עשוים מחומרים מאוד דליקים – חובה להרחיק מהם את התנור גם אם ממש קר במיטה.
לא לנסות לתקן אם לא יודעים איך
האשמה: ביצוע עבודות בכלל, ועבודות חשמל בפרט, בידי גורמים לא מוסמכים.
הנזק: קצרים, התחשמלויות ופגיעה במכשירים אלקטרוניים, כמו גם סכנת מוות.
אך להימנע: לא להיות גיבורים כשלא צריך. כמו בסעיף הקודם, כמובן שהסכנה הגדולה ביותר היא לחיי אדם, אבל גם נזק בלתי הפיך למכשירי חשמל או אפילו דליקה שעלולה להתחולל ולעלות לכם בממון רב.