איך לחסוך בחשבונות הבית?
צמצום ההוצאות השוטפות הוא אחד האתגרים המלווים את כולנו, כדי שנוכל לחסוך כסף ולשפר את רמת חיינו, איך אפשר לחסוך בחשבונות המים, החשמל וגם למנוע נזקים עתידיים שיעלו לכם הרבה כסף?
באופן מסורתי, מדי אוגוסט נשבר שיא צריכת החשמל בישראל, מחיר החשמל כל הזמן עולה וסקרי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה מראים כי ההוצאה החודשית על חשמל למשק בית עומדת בין 300 ל-400 ש"ח.
אז מה אפשר לעשות על מנת לחסוך בצריכת החשמל בקיץ, וגם בחשבונות המים, וכיצד ניתן למנוע תקלות איטום שיכולות לעלות בסופו של דבר לא מעט כסף?
איך להשתמש בדוד שמש בצורה חסכונית בחורף?
אחד המוצרים היעילים ביותר מבחינה אנרגטית. בישראל בעלי דוד שמש למעשה כמעט לא צריכים להשתמש באופציה החשמלית שלו בין החודשים מרץ לנובמבר ונמצא שתוך 3 שנים דוד השמש מחזיר את ההשקעה בו, ואז למעשה אתם מתחילים לחסוך.
כל דוד שמש מכיל גם גוף חימום חשמלי בו אתם משתמשים בימים מעוננים במיוחד, אבל הקפדה על תחזוקה שוטפת והצבת הקולטים באופן חכם יותר, תצמצם את צריכת החשמל שלכם באופן ניכר.
חשוב לדעת שאחת הבעיות הנפוצות עם גופי חימום חשמליים, היא הצטברות אבנית - האבנית פוגעת ביעילות חימום המים וגורמת לעלייה נוספת בתצרוכת החשמל.
איך לייבש את הכביסה ולחסוך כסף?
מייבש כביסה זה נח וקל אבל בקיץ הישראלי אפשר לחסוך בהוצאות ופשוט לתלות את הכביסה, גם בלילה. תלו את הכביסה על החבל ותוך מספר שעות היא יבשה לגמרי, חינם.
בחירת מייבש כביסה חסכוני
מייבשי כביסה בעלי צריכת אנרגיה מעל דרגה C זוללים המון חשמל וגורמים להוצאות מיותרות. כשבוחרים מייבש כביסה, חשוב לבדוק את רמת צריכת האנרגיה שלו. מייבשים עם צריכת אנרגיה מעל דרגה B הם מוצרים בעלי צריכת חשמל נמוכה. מייבש בדרגה A או אפילו Aּּּ+ הוא מייבש חסכוני במיוחד.
דירוג אנרגטי של מייבשי כביסה:
מייבשי כביסה בעלי דירוג אנרגטי A/A+ - המומלצים ביותר
מייבשי כביסה בעלי דירוג אנרגטי B - מומלצים
מייבשי כביסה בעלי דירוג אנרגטי C - ממוצעים
מייבשי כביסה בעלי דירוג אנרגטי D ומטה - לא מומלצים
תאורה חכמה חוסכת כסף
נצלו את שעות האור הארוכות והשתמשו באור טבעי, ניתן גם להשתמש בוילונות על מנת להקטין במעט את חימום החדר. תוכלו גם להתקין בבית תריסים חשמליים ולהגיף אותם בשעת הצורך, כשקרני השמש החמות חודרות פנימה ומכות.
בשעות החשוכות הקפידו להתקין בבית נורות לד חסכוניות או לכל הפחות נורות פלורוסנט ולהימנע משימוש מנורות ליבון הצורכות חשמל רב וגם מחממות.
חיסכון בהוצאות חשמל תוך שימוש נכון במזגן
שימוש נכון (וחסכוני) במזגן מתחיל עוד בשלב הרכישה והתקנת המזגן. שימו לב לדירוג האנרגטי של המוצר כש-A מצביע על ניצול אנרגיה מעולה עד G שמעיד על צריכה אנרגטית גבוהה ולא יעילה.
התפעול הנכון מתחיל בניקוי תקופתי של המסננים (פילטרים) אותו ניתן לבצע לבד עם מטלית לחה או זרם מים, לייבש היטב ולהחזיר למקום.
בתקופת שימוש אינטנסיבית יש לבצע זאת לפחות פעם בחודש.
הטמפרטורה המומלצת בקיץ למיזוג הבית היא 25 מעלות ויש לזכור שהורדת כל מעלה תורמת ל-5 אחוז נוספים בצריכת החשמל.
בלילה היעזרו במצב סליפ ובקרת אקלים כך שהמזגן לא יפעל ללא צורך ויפסיק באופן מדורג ואוטומטי ברגע שהחדר מגיע לטמפרטורה המבוקשת.