באילו מקרים משתלם לתקן את המקרר? בדקנו
רבים מתלוננים שמכשירי החשמל שפעם החזיקו שנים ארוכות מתקלקלים אחרי תקופת שימוש קצרה. מתי כדאי לקרוא לטכנאי לתיקון ומתי עדיף לקנות חדש
תוקף תעודת האחריות עבר חלף לו ואתם נשארים עם הדילמה: להשקיע כמה מאות שקלים בתיקון או פשוט לרכוש מקרר חדש.
השיקולים אותם יש להביא בחשבון בעת כוללים את גיל המכשיר, עלות התיקון לעומת עלות מוצר חדש והצפי לכמה זמן `יחזיק` התיקון. אז מה עושים לגבי כל מכשיר וכל תקלה?
מתי לא כדאי תקלן את המקרר?
ככלל עלות ביקור של טכנאי תתומחר בין 250-150 ₪ לכן אם מכשיר חדש עולה סכום כזה או אפילו מעט יותר, המסקנה ברורה: קונים חדש.
לפיכך בכל מה שנוגע לקומקום חשמלי, טוסטר, מיקסר פשוט או מכשירי די וי די יש פשוט למצוא את פח המיחזור למוצרי אלקטרוניקה הקרוב.
מתי כדאי לתקן את המקרר?
שוב, אם ננסה לתת כלל אצבע אז המספר הוא שליש. כל עוד מחיר התיקון הוא כשליש ממחיר המוצר כדאי לבצע תיקון אולם כמובן שלכל כלל יש יוצאים מן הכלל.
לרוב תקלות בטלוויזיות עם מסך גדול (42 אינץ` ומעלה) כדאי לתקן. גם את המדיח, כל עוד לא לוח פיקוד אלקטרוני שבק חיים, כדאי לתקן, שכן שאר התיקונים זולים יחסית לעומת עלות המוצר.
מזגנים כמעט תמיד כדאי לתקן ורק במקרה של בעיות מנוע או מדחס יש לשקול התקנת מזגן חדש.
באופן דומה המקרר נחשב מכשיר חשמלי אמין שלא נוטה להתקלקל ולכן ברוב מוחלט של הפעמים התיקון כדאי שכן לאחריו תוכלו להשתמש במקרר עוד זמן רב.
זה בסדר גם להתלבט
בתחום הכביסה, מחירי המכונות והמייבשים החדשים יכולים לנוע מ-1,500 ועד למעלה מ -5,000 ₪. לעומת זאת מחירי תיקון התקלות לרוב לא יעלו על 1,000 ₪.
שוב נעזר בכלל השליש אבל לעיתים יהיה כדאי להשקיע במכונה טובה בהחלפת גוף חימום ולעיתים אם מדובר במייבש זול שווה יותר להחליפו בחדש.
כמה עולה לתקן את המקרר?
עלות תיקון מקרר משתנה כמובן בהתאם לסוג התקלה ולא תמיד בעל המקצוע יוכל לתמחר לכם את התיקון מראש.
יחד עם זאת, על מנת שאתם תוכלו לדעת מה העלות ההוגנת והסבירה לתיקונים השונים, תוכלו להיכנס למחירון המומלץ לצרכן בתחום המקררים כדי לדעת לקראת מה אתם הולכים.