שלושה טיפים: כך תאתרו נזילות מהגג
הבחנתם בנזילה מהגג? לקראת החורף הקרב ובא, המקצוענים מציגים לכם טיפים לאיתור הנזילה ולתיקון הגג
הגג מחייב בדיקה שגרתית על מנת לגלות סימנים שיכולים להעיד על מקומות שעלולים לגרום לנזילה עתידית או נזילה קיימת שקשה לאתר.
חשוב לציין שכאשר מדובר בעלייה לגג, בין אם מדובר בגג שטוח בבניין מגורים או גג רעפים בבית פרטי, עדיף להשאיר את העבודה למקצוענים שמחזיקים בהיתר עבודה בגובה.
איך לחפש נזילה בגג?
כשבעל מקצוע עולה לגג לבדוק נזילה, הוא מחפש אחר כתמי עובש או רטיבות שעלולים להעיד על חדירת מים. נדיר שתיתכן נזילה בגג במקומות שהם יחסית פתוחים. לאחר מכן יש לבדוק אחר סדקים שעלולים לגרום לנזילות.
אותם חפצים שעלולים לגרום לנזילות מים יכולים להיות ונטה, חלון גג או מערכות אינסטלציה כגון: צנרות אוורור לשירותים, פתחי ניקוז סתומים, ארובות וכדומה. בכל אלו קיימת האפשרות להיווצרות חדירת מים כיוון שכל האלמנטים הללו אינם מהווים יחידה אחת של הגג.
לכן במקומות חיבור אלו, היכן שבוצעה עבודת איטום על מנת למנוע חדירת מים – עלול במשך השנים להיווצר פתח ויש לבדוק את המקומות הללו היטב.
איך לגלות נזילת מים סמויה בגג?
קחו צינור גינה ארוך, חברו אותו לברז והעלו אותו לשטח הגג. אם מדובר בגג רעפים שהגישה מתחתיו אפשרית, בקשו מחבר להמתין מתחתיו ולחפש אחר מקור נזילת המים.
כעת פתחו את צינור המים ובצעו שטיפה יזומה של הגג. חשוב להדגיש כי יש לבצע זאת ביום יבש ללא כל רטיבות בגג.
אם מדובר בגג רעפים בעל שיפוע, חשוב לנקוט באמצעי זהירות או להיעזר בבעל מקצוע מוסמך. הדרך היעילה ביותר לביצוע שטיפה בגג היא הפרדת הגג לאזורים. ניתן להרטיב בתחילה אזורים רגישים יותר לחדירה של מים.
לאחר מכן התמקדו באזור אחד והרטיבו אותו. אל תמהרו לעבור עם הצינור הלאה אלא בדקו כל אזור כך שמשך זמן שטיפת המים יאפשר לגלות כל חדירת מים בגג. אם תתגלה נזילה, אותו חבר יודיע לכם ותוכלו להתמקד באזור החשוד עד לגילוי מוקד הנזילה.
איטום חיבורים בגג
ניתן להבחין כמעט בכל גג בארץ בחיבורים בין חומרים שונים שמשתלבים יחד עם הרעפים, בעיקר באזורים בהם ישנם שיפועים שונים בגג.
המקומות הרגישים להתפתחות נזילת מים בגג הם חיבורים כמו חיבור בין גג רעפים לגג בטון באותו אזור בגג, חיבור לא נכון בין הרעפים לבין הפח העליון שעלול ליצור חדירת מים בגג.
נהוג לאטום גגות שטוחים בישראל ביריעות ביטומניות. כאשר עוברות השנים ומתפתחים סדקים ביריעות יש לאטום את הסדקים.
ישנם אשר מבצעים זאת עם חומרים אקריליים אך חומרים אלו אינם שייכים לאותה משפחה. איטום בחומר מסוים אמור להתבצע עם אותה משפחת חומרים.
חומר אקרילי אינו מתחבר טוב עם חומר ביטומני, יש לשים לב לכך בבואכם לתקן אזור או בהזמנת בעל מקצוע לצורך העבודה.