חולמים על אמבטיה בחדר השינה? דברים שכדאי לדעת מראש
מתלבטים אם להפוך את חדר השינה לחדר שירגיש כמו מלון בוטיק יוקרתי? רגע לפני שאתם מציבים אמבטיה במרכז החדר, כדאי שתהיו מודעים להשלכות של זה לטווח ארוך. אפשר להגשים בהחלט את החלום, רק כדי שהוא לא יהפוך לסיוט, כדאי לעשות זאת בחוכמה ובצורה מקצועית.
הפיתוי של הצבת אמבטיה בסוויטת חדר השינה הוא גדול. המגזינים מלאים בתמונות שעושות חשק להחליק אל תוך אמבטיה חמה הנמצאת מטרים ספורים מהמיטה. זה אכן רומנטי מאוד, אך לא כדאי להתעלם מהאתגר של שילוב חדר שינה עם חדר רחצה באותו החלל בדיוק.
בשונה ממקלחת הצמודה לחדר השינה, הרי שחיבור שני חללים אלו, מחייב התאמות והכנת תשתיות מראש. אחרת? תצטערו על כך, כשתגלו את הנזקים כשכבר מאוחר מדי.
מהם הנזקים שיכולים להיגרם כתוצאה מהתקנה רשלנית של אמבטיה בתוך חדר השינה? ובכן, לא מעט. עם התקנה רשלנית וללא הכנת תשתית מתאימה, אתם יכולים להצטער על הטעות היקרה הזו. המחיר הגדול, אגב, יתגלה בשלב הנזקים, לא בשלב ההתקנה.
כמה גדול יכול להיות הנזק? ובכן, הוא יכול להגיע גם לכמה עשרות שקלים ויותר, אם לא תקפידו על כללי בטיחות, בדיקות קונסטרוקטיביות, איטום והיצמדות לתקנים הנדרשים.
בעיות רטיבות וחוסר אוורור
חדר רחצה מאוד מאתגר מבחינת אוורור, בייחוד בבנייה רוויה שבה הפתחים מוכתבים מראש. תוסיפו לכך את העובדה שחדר השינה מלא בטקסטיל, בגדים בארונות, מזרון, מצעים, שטיחים וילונות והרי לכם אתגר כפול. היעדר אוורור בחדר שמלא בטקסטיל, ואשר בו ישנים שליש מהיממה יכולים לעלות ביוקר לא רק מבחינה כספית, אלא גם להוות סיכון בריאותי.
הצבת אמבטיה בחדר השינה ושימוש יומיומי בה יכול לגרום ללחות גבוהה בחדר זה. בהיעדר אוורור, הדרך להיווצרות עובש על הקירות, על התקרה ואפילו על השטיח והמזרון קצרה ומובטחת. הייתם רוצים למקם את המיטה שלכם בתוך חדר הרחצה? סביר להניח שלא.
ההמלצה: אם בכל זאת אתם מעוניינים לעשות זאת, דאגו שלחדר הרחצה יהיו מספיק חלונות גדולים והקפידו לפתוח אותם מדי יום. כמו כן, הקפידו להתקין ונטה (שואב אוויר) שישאב את הלחות המצטברת בחלל זה. אם יש לכם חדר ארונות פתוח, מוטב שתקפידו לסגור אותו, כדי לשמור על הבגדים שלכם יבשים ולהקטין את הסיכוי שגם עליהם יתפתח עובש לאורך זמן. שימו לב שחשוב שהוונטה תהיה מספיק עוצמתית, אך בעלת מנוע שקט יחסית. זה אמנם ייקר אותה, אך לא יפריע לכם להפעיל אותה בזמן שאתם ישנים.
סכנת החלקה
חשבו איך נראית רצפת חדר הרחצה שלכם בסיום הרחצה, גם כשאתם ממש נזהרים לא להשפריץ מים לכל עבר. כך יראה חדר השינה שלכם, כשתותקן בו אמבטיה. הכניסה והיציאה מאמבטיה מחייבים זהירות רבה, שכן קל מאוד להחליק על משטחים רטובים ברגלים יחפות. סכנת ההחלקה קיימת לא רק בעת היציאה והכניסה למקלחת אלא באופן כללי בכל זמן שהותכם בחדר השינה, אם לא הקפדתם על ייבוש מוחלט של הרצפה בסיום כל שימוש באמבטיה.
ההמלצה: התקינו סביב האמבטיה משטח בטיחותי ומחוספס המונע החלקה, כמו זה שמחויב להתקין על רצפת מקלחות (אנטי סליפ בדרגה R11). בנוסף, מקמו שטיחי אמבטיה עם משטחים מונעי החלקה סביב האמבטיה. תוכלו לבחור גם במשענת יד מעוצבת שיוצאת מכיוון הרצפה, ואשר תסייע לכם להישאר יציבים בזמן הכניסה לאמבטיה וביציאה.
נזקי מים אפשריים
מים בכמות מוגזמת לאורך זמן יכולה להרוס את חיפוי הרצפה בחדר השינה, אם הוא עשוי מחומר שאינו מיועד לכך. כאן, הכוונה היא לא לטפטופי מים בסיום הרחצה, אלא למקרה של הצפת מים מהאמבטיה, פיצוץ צנרת או נזילת מים מאחד הברזים.
בניגוד לחדרי רחצה הבנויים בתקנים מחמירים ומיועדים להתמודד עם כמויות גדולות של מים, חדרי שינה לרוב אינם אטומים באותה מידה, והקירות שלהם אינם מחופים באריחים. אין בהם לרוב מראש פתחי ניקוז ושיפועי הרצפה אינם כמו אלו שבמקלחון חדר הרחצה. במקרים של הצפת מים פתאומית, יכול להיגרם נזק משמעותי לריצוף, לרהיטים, לשטיחים ולטווח ארוך גם לקירות, שהמים שתחת הריצוף יתאדו דרכם ויגרמו לנזקי רטיבות מעל הפאנלים (רטיבות קפילרית – עליה תוכלו לקרוא בהרחבה במדריך זה).
ההמלצה: הוספת אמבטיה בחדר שינה היא לא דבר שכדאי לעשות בסיום שלבי השיפוץ או הבנייה, אלא מוקדם ככל הניתן. תכנון מוקדם יאפשר לבחור אריחים מתאימים, לבצע את שיפועי הריצוף בהתאם לתקן שנקבע לחדרי רחצה, לדאוג לפתחי ניקוז תקינים ולבצע איטום עוד לפני הריצוף של החדר. בנוסף, כדאי להתקין חיישנים שיתריעו בזמן אם תתגלה נזילת מים (ממש כמו שגלאי עשן מזהים מיידית התחלה של שריפה).
ריחות לא נעימים, ג'וקים ונמלים בחדר השינה שלכם
מצטערים להרוס את החגיגה ולאכזב, אבל כדאי להיות מודעים לכך שמים עומדים מזמינים מזיקים (בעיקר ג'וקים ונמלים) ומעודדים היווצרות של בקטריות.
התקנה רשלנית של האינסטלציה יכולה לגרום לבעיות בחיבורי הצנרת ולבעיות ניקוז מים. לאורך זמן, זה יכול לגרום לשלוליות מים ולנזילות, שגם אם יהיו מזעריות, הרי שהם יכולות לגרום לריחות לא נעימים ולגידול של חיידקים לאורך זמן. מים עומדים ופתחי ניקוז, הם גם אבן מושכת לג'וקים.
בחדר הרחצה עוד אפשר להסתדר עם הרעיון ולרסס אותם בחומרי הדברה בשעות הלילה, אך בסמוך למיטת חדר השינה זה פתרון רע מאוד. אגב, ג'קוזי כולל מקומות מסתור לתיקנים, והתקנתו בחדר הרחצה תחייב אתכם בהקפדה על ניקיון, חיטוי ופתרונות מונעים להרחקת תיקנים ושאר מזיקים.
ההמלצה: ודאו שהצנרת, הריצוף והניקוז מותקנים על-ידי אינסטלטור מיומן ומנוסה, בחרו בחומרים איכותיים שעומדים בתקן הנדרש ואשר קלים ולתחזוקה, הקפידו על ניקיון יסודי והיו ערניים לתקלות בזמן.
לחלק השני של המדריך שיעסוק בבידוד רעשים, בתחזוקה ובקונסטרוקציה לחצו כאן