אין ספק שאיטום גגות באמצעות זפת חמה נחשבת לשיטה הקלה, הזולה והמהירה שתסייע לכם לעבור את החורף בשלום.
במדריך הבא נסביר מה זה זיפות גגות, מתי כדאי לבצע זיפות, מה היתרונות של השיטה, החסרונות וכיצד קבלן איטום מקצועי יבצע את העבודה.
מתי מומלץ לעשות זיפות לגג?
את הזיפות מומלץ לבצע על גגות חדשים לגמרי, או על גגות שכבר יש עליהם זפת. אחרת, אין טעם לבצע את הזיפות.
בנוסף, את הזיפות מומלץ לבצע על גגות שעמוסים בדודי שמש או מנועים של מזגנים, כאלה שלא ניתן לנתק מהגג על מנת להניח מתחתם את יריעות ביטומניות.
מהם היתרונות של הזיפות?
ראשית, הזפת זול באופן משמעותי ביחס ליריעות הביטומניות ומהווה כשליש מהעלות שלהן. לכן, הזיפות הוא נפוץ ומספק פתרון מידי וזול.
בנוסף, ביחס לאיטום הגג עם יריעות ביטומניות, הזיפות קל לביצוע באופן משמעותי. העבודה אינה אורכת המון זמן, היא פשוטה לביצוע ואינה דורשת מיומנות מיוחדת, זאת מבלי להפחית בחשיבות שבבחירת זפת מקצועי.
כפי שציינו, את הזיפות ניתן לבצע על כל גג (במידה והוא חדש או שכבר עבר זיפות), גם אם יש עליו המון דודי שמש ומנועים של מזגנים. זאת בניגוד לאיטום באמצעות יריעות ביטומניות, הדורשות הרמה של כל האלמנטים שנמצאים על הגג.
מהם החסרונות של הזיפות?
ראשית, חשוב לציין שהזפת אינו מחזיק מעמד לאורך זמן, לפחות בכל הקשור להשוואה עם היריעות הביטומניות. בחום, הזפת מתרחב ומשפיע באופן ישיר על איכות האיטום. בחורף, הזפת מתכווץ שוב ומאבד במעט את האחיזה שלו בגג.
בנוסף, הזיפת דורש תחזוקה מתמדת, שתפגע לכם גם בכיס. עלות הזיפות נמוכה בכ-45% מאיטום ביריעות ביטומניות, אולם את הכסף שחסכתם תצטרכו להוציא על התחזוקה השנתית היקרה. מכיוון שהזפת שחורה היא דורשת סיוד שנתי כמעט בכל קיץ, אחרת הזפת תתייבש ותיסדק, והגג שוב ידלוף.
איך קבלן איטום מקצועי יבצע את העבודה?
הכנת הגג לזיפות: לפני שמתחילים בזיפות, יש לבצע ניקיון יסודי ולתת את הדגש על המקומות בהם הצטברו מים על הגג, כמו שלוליות בהן הצטברו לכלוך ואבק. רוב הלכלוך מצטבר מתחת לקולטים של דודי השמש.
שכבת יסוד: לשכבת היסוד יש חשיבות מכרעת באחיזה של הזפת את הגג. ראשית, יש למרוח חומר ביטומני (חומר שנקרא פלינקוט), אותו מורחים על הגג באמצעות מטאטא כביש.
את מריחת שכבת היסוד יש לבצע כיום לפני זיפות הגג, להמתין לייבוש מלא שלה ולוודא שאין שלוליות על הגג.
תיקונים מיוחדים: במידה ויש על הגג סדקים, קרעים, פתחים שונים או שיפועים לא נכונים, יש לאטום אותם באמצעות מריחת 2 שכבות של זפת חמה, בשילוב רצועות יוטה בין השכבות.
זיפות הרולקות: רולקה היא מקום המפגש בין רצפת הגג לקירות. לא ניכנס לפרטים המיייגעים המלאים, אך נציין כי האזור הזה הוא אזור רגיש ביותר בחשוף לסדיקה ולמעבר מים שיגרום לנזילה בתקרת הבית שמתחתיו.
גם את הרולקות יש לאטום באמצעות 2 שכבות של זפת חם, בשילוב רצועות יוטה בין השכבות.

השיטות הנפוצות לזיפות גגות
שכבת זפת והלבנה: השיטה הראשונה, שכבת זפת אחת והלבנה. השנייה, 2 שכבות זיפות בשילוב רשת אינטרגלס והלבנה.
זיפות בשתי שכבות: השיטה האיכותית ביותר היא השיטה השנייה, זיפות באמצעות 2 שכבות. מעל השכבה הראשונה יש ליישם רשת אינטרגלס, ומעליה שכבת זפת נוספת.
לאחר מריחת השכבה הראשונה, יש ליישם שכבה נמוכה של חול על הגג, על מנת לאפשר היצמדות טובה של שכבת ההלבנה (סעיף הבא) לזפת החמה. את החול הזה יש לפזר במקביל למריחת הזפת, שכן חשוב שהיא תהיה חמה.
שיטות הלבנת לאחר הזיפות: יש 2 אופציות נפוצות להלבנת הגג. הראשונה, הלבנה באמצעות סיד מדולל במים. השנייה, הלבנה באמצעות מלבין אקרילי.
הלבנה בסיד: הלבנה באמצעות סיד היא ההלבנה המסורתית והזולה יותר, המתבצעת באמצעות אבקת סיד המדוללת במים ודבק אקרילי. יש לוודא שקבלן האיטום לא חוסך בדבק, אחרת הסיד יתנתק מהגג כבר לאחר הגשם הראשון.
הלבנה במבלין אקרילי: הלבנה באמצעות מלבין אקרילי נחשבת להלבנה יקרה יותר, אך איכותית יותר. ההלבנה יכולה להתבצע באמצעות מלבין אקרילי או צבע אקרילי ובדרך כלל יש לבצע 3 שכבות על מנת להשיג גוון לבן ובהיר.
לא משנה באיזו דרך תבחרו, לפני שמלבינים את הגג יש לוודא שהוא קר. הלבנת הגג על שכבת הזפת החמה תגרום לסדקים מיד בתום ביצוע העבודה.
האם יש אחריות על זיפות גג?
כל קבלן איטום מיישם מדיניות אחרת של אחריות, מהטעם הפשוט שהם פשוט חוששים לעמידות של הזפת.
ברוב המקרים, קבלני האיטום יעניקו בין 3-5 שנות אחריות, שתוקפה מותנה בהלבנת הגג. במידה ובקיץ לא תלבינו את הגג, האחריות תפוג בעל מקצוע לא יאפשר לכם לממש אותה.
בבכל אופן, לפני שאתם סוגרים עם קבלן האיטום, ודאו שכל האלמנטים עליהם דיברנו מופיעים בהצעת המחיר. ניקיון הגג, שכבת יסוד, תיקונים מקומיים, זיפות הגג, הלבנה ואחריות.
מדריכים נוספים בנושא איטום
לכל המדריכיםמחירון איטום
המחירים כוללים מע”מ-
₪ 95-110איטום ביריעות ביטומניות 4 מ"מ
למטר רבוע
-
₪ 115-150איטום גג ביריעות ביטומניות 5 מ"מ
למטר רבוע
-
₪ 105-175איטום גג במשחה פוליאוריטנית
למטר רבוע
-
₪ 60-90איטום גג במשחה אקרילית
למטר רבוע
-
₪ 40-70זיפות גגות
למטר רבוע
-
₪ 1,500-3,000תיקון מקומי באיטום הגג
-
₪ 3,000-4,000איטום חדר אמבטיה
-
₪ 810-1,150איטום מרפסת מרוצפת
למטר רבוע
-
₪ 130-230איטום קיר חיצוני
למטר רבוע
איטום גג שטוח: כל מה שחשוב לדעת
צריכים לאטום גג שטוח? אנחנו כאן כדי ללוות אתכם בכל השלבים. איך בוחרים קבלן איטום, איך מתנהלים מולו לפני העבודה ובמהלכה וכמה זה עולה? כל התשובות לפניכם.
סיוד גגות: כל מה שצריך לדעת
צריכים לסייד את הגג? אל תדאגו, אתם נמצאים במקום הנכון. מה עושים רגע לפני שמזמינים קבלן איטום, איך מתנהלים מולו וכמה זה יעלה לכם? כל התשובות לפניכם.
איטום מרפסת: כל מה שצריך לדעת
אם אתם צריכים איטום מרפסת, אתם במקום הנכון. מה חשוב לדעת לפני שמזמינים קבלן איטום, איך מתנהלים מולו וכמה עולה איטום מרפסת? כל התשובות לפניכם.
רטיבות מקיר חיצוני: כל השלבים בדרך לפתרון
יש לכם נזילה רטיבות בקיר חיצוני? אין ספק שמדובר בתקלה מטרידה. מה גורם לרטיבות בקיר, איך מתנהלים מול קבלן האיטום וכמה יעלה תיקון רטיבות בקיר? קבלו את כל הטיפים של המקצוענים.
לכל התקלות ועבודות