מים, כידוע, מוצאים את דרכם לכל מקום. כשמדובר בבית שלנו, חדירת מים עלולה להיות סיוט של ממש ולגרום לנזקים קשים לתקרה, לקירות, לרצפה ולרכוש.
באמצעות מדריך זה נבין מדוע בדיקת הצפה היא כה חשובה, מהם השלבים המרכיבים את התהליך, כיצד מתבצעת הבדיקה בפועל וכיצד תוכלו לוודא שאתם מקבלים את השירות הטוב ביותר.
מהי בדיקת הצפה?
בדיקת הצפה לאחר איטום היא הליך בקרת איכות חיוני, המבוצע לאחר השלמת עבודות איטום במבנים, כגון גגות, מרפסות, חדרים רטובים, קירות תת קרקעיים, בריכות שחייה ומאגרי מים.
מטרתה העיקרית של הבדיקה היא לאתר ליקויים אפשריים בשכבת האיטום, ולוודא שהיא אכן אטומה לחלוטין למים. הבדיקה מתבצעת על ידי הצפת האזור האטום במים לפרק זמן מוגדר, בהתאם לתקן הישראלי 1476.
במהלך ההצפה, נבדקת נוכחות של נזילות או רטיבות בחלקים שונים של המבנה, כגון תקרות, קירות ורצפות. בדיקת הצפה מאפשרת זיהוי מוקדם של כשלים באיטום ותיקונם, בטרם יגרמו לנזקים משמעותיים למבנה ולרכוש.

באילו מקרים נדרוש מקבלן האיטום בדיקת הצפה?
לפני שיפוץ: במידה ואתם מתכננים שיפוץ, בדיקת הצפה לפני תחילת העבודות תבטיח שהאיטום הקיים תקין ותמנע נזקים עתידיים כתוצאה מהשיפוץ.
חשוב לציין שניתן לבצע בדיקת הצפה בכל עונות השנה, אך מומלץ לעשות זאת לפני החורף, על מנת למנוע נזקים ותקלות בתקופה הגשומה.
לאחר איטום חדש: בכל מקרה של איטום גג או משטח חיצוני, בדיקת הצפה תוודא שהאיטום אכן תקין ומונע חדירת מים. זוהי פרקטיקה מקצועית נכונה, המעידה על קבלן איטום אחראי ורציני.
אל תוותרו על בדיקה זו - היא עשויה לחסוך לכם עוגמת נפש ותיקונים יקרים בעתיד.
לפני רכישת נכס: בדיקת הצפה, כחלק מבדק בית מקיף, תסייע לכם לגלות ליקויים נסתרים באיטום ותמנע הפתעות לא נעימות לאחר הכניסה למגורים.
במקרה של נזילות חוזרות:אם אתם סובלים מנזילות חוזרות ונשנות, בדיקת הצפה עשויה לסייע באיתור מקור הנזילה ופתרון הבעיה באופן יסודי.
מהם השלבים של בדיקת ההצפה?
הכנת השטח: תחילה יש לפנות את השטח מכל חפץ שעלול להינזק ממים או להפריע לבדיקה.לאחר מכן, קבלן האיטום יאטום את כל פתחי הניקוז (מרזבים, צינורות) כדי למנוע בריחת מים. כמו כן, יש לוודא ששיפועי הגג תקינים, על מנת שהמים יצטברו באופן אחיד ולא יזרמו לאזור אחד בלבד.
הצפת השטח: קבלן האיטום ימלא את השטח במים נקיים, עד לגובה של כ-5 ס"מ לפחות. יש להמתין 72 שעות לפחות (או בהתאם להוראות התקן), תוך מעקב אחר מפלס המים והופעת סימני רטיבות.
בדיקה וזיהוי ליקויים: קבלן האיטום יבדוק היטב את האזור האטום בחיפוש אחר סימני רטיבות, נזילות או הצטברות מים. יש לבדוק את איטום האלמנטים השונים בגג, כגון מרזבים, פתחי אוורור, מעקות, וחיבורים לקירות.
תיקון ליקויים:במידה ומתגלים ליקויים, קבלן האיטום יתקן אותם באופן יסודי. לאחר תיקון הליקויים, יש לבצע בדיקת הצפה חוזרת, כדי לוודא שהתיקון אכן יעיל.

קבלן האיטום מתחמק מהבדיקה? כך תתמודדו
במידה וקבלן האיטום שאתם רוצים לסגור איתו לא רוצה לבצע בדיקת הצפה כחלק מהעבודה שלו, אנחנו ממליצים לכם לשקול בחום לבחור קבלן איטום אחר. אחרי הכל, אין לקבלן האיטום שום דרך לדעת אם הוא ביצע עבודת איטום מקצועית ומוצלחת.
הדבר האחרון שאתם רוצים שיקרה הוא להשקיע עשרות אלפי שקלים באיטום ואז לקבל תלונה מהשכן בקומה האחרונה, על כך שהנזילה בתקרה שלו שוב חזרה.
לכן, אל תסמכו על קבלן איטום שאומר לכם שיהיה בסדר, שיש לו מספיק ניסיון באיטום גגות ושהוא יודע מה שהוא עושה. עגנו את בדיקת ההצפה תחת חוזה חתום מראש וכך אתם מכוזים מכל הצדדים.מדריכים נוספים בנושא איטום
לכל המדריכיםמחירון איטום
המחירים כוללים מע”מ-
₪ 95-110איטום ביריעות ביטומניות 4 מ"מ
למטר רבוע
-
₪ 115-150איטום גג ביריעות ביטומניות 5 מ"מ
למטר רבוע
-
₪ 105-175איטום גג במשחה פוליאוריטנית
למטר רבוע
-
₪ 60-90איטום גג במשחה אקרילית
למטר רבוע
-
₪ 40-70זיפות גגות
למטר רבוע
-
₪ 1,500-3,000תיקון מקומי באיטום הגג
-
₪ 3,000-4,000איטום חדר אמבטיה
-
₪ 810-1,150איטום מרפסת מרוצפת
למטר רבוע
-
₪ 130-230איטום קיר חיצוני
למטר רבוע
איטום גג שטוח: כל מה שחשוב לדעת
צריכים לאטום גג שטוח? אנחנו כאן כדי ללוות אתכם בכל השלבים. איך בוחרים קבלן איטום, איך מתנהלים מולו לפני העבודה ובמהלכה וכמה זה עולה? כל התשובות לפניכם.
סיוד גגות: כל מה שצריך לדעת
צריכים לסייד את הגג? אל תדאגו, אתם נמצאים במקום הנכון. מה עושים רגע לפני שמזמינים קבלן איטום, איך מתנהלים מולו וכמה זה יעלה לכם? כל התשובות לפניכם.
איטום מרפסת: כל מה שצריך לדעת
אם אתם צריכים איטום מרפסת, אתם במקום הנכון. מה חשוב לדעת לפני שמזמינים קבלן איטום, איך מתנהלים מולו וכמה עולה איטום מרפסת? כל התשובות לפניכם.
רטיבות מקיר חיצוני: כל השלבים בדרך לפתרון
יש לכם נזילה רטיבות בקיר חיצוני? אין ספק שמדובר בתקלה מטרידה. מה גורם לרטיבות בקיר, איך מתנהלים מול קבלן האיטום וכמה יעלה תיקון רטיבות בקיר? קבלו את כל הטיפים של המקצוענים.
לכל התקלות ועבודות