איך למגן את הבית מפני נזקי גשמים?
הנזקים הנגרמים מסופות הגשמים רבים מספור – הצפות, רטיבות בקירות, קריסת גגות ועוד. למרות כל זאת ניתן להתגונן מפניהם ולהכין את הבית לקראתם, ואפילו בטווח זמן קצר יחסית.
מי הגשמים עלולים לחלחל דרך סדקים ופתחים בין החלון ובין קיר הבית ולגרום ללא מעט נזקים, שיכולים לעלות לכם לא מעט כסף.
אז איך להכין את הבית לקראת עונת הגשמים והסופות? איך מתמודדים עם התופעה ואיך מבצעים איטום חלונות, תיקון איטום במרתף ובגג ואיך שומרים על ריהוט הגן שלכם מפני נזקי הגשמים? הכל המדריך הבא.
כיצד יש לטפל בגג לפני תחילת הגשמים?
מומלץ לעלות לגג כדי לנקות אותו ואת המרזבים, לפנות לכלוך ועלים היכולים לגרום בהם לסתימות. דאגו לגזום את העצים בסביבת הגג ובמיוחד ענפים העלולים להישבר או לעוף כתוצאה מרוחות חזקות. באם הגג אינו אטום מומלץ לפנות לקבלן איטום. האיטום הנפוץ ביותר הוא איטום ביריעות ביטומניות.
בדקו כי הקולטים והדוודים מעוגנים וקשורים טוב לגג כדי שלא יעופו מהרוחות. הקפידו גם לנקות את הקולטים כדי לנצל עד כמה שניתן את אנרגיית בשמש בימים הקרים. המתינו עד שהגשם יתייבש או הזמינו בעל מקצוע המתמחה בעבודה בגובה.
איך מכינים את מערכת החשמל לסופה?
בדקו את תקינותה של המערכת החשמלית ובצעו בדיקת פחת בחשמל. ממסר הפחת הוא מפסק המגן מפני התחשמלות ולאורך זמן הוא סובל מבלאי, מה שעלול לסכן את בני הבית מכיוון שתפקידו העיקרי הוא לקפוץ ולהפסיק את פעילות החשמל בעת זליגת חשמל במכשירים, מגע עם מים או התחשמלות. כיצד מבצעים את הבדיקה?
הבדיקה למעשה היא דימוי מצב של קצר חשמלי האמור להפסיק את פעילותם של כלי החשמל בבית. לחצו על הכפתור האפור הצמוד לממסר הפחת. במידה והלחיצה הקפיצה את הזרם והחשמל בבית פסק – הממסר תקין. במידה ואין תגובה ללחיצה, יש להזמין חשמלאי אשר יחליף את ממסר הפחת בהקדם האפשרי.
איך להגן על המרתף מפני נזקי הגשמים?
המיקום של המרתף הוא מתחת לאדמה, כך שבאופן טבעי מי הגשמים ינסו להגיע אליו. במצב של כשל באיטום המרתף, המים שיחדרו אליו עלולים ליצור נזקים גדולים. אז איך אפשר למנוע את זה?
תיקון מערכת האיטום במרתף
לא תמיד ניתן לבצע את תיקון איטום המרתף מבחוץ - שזה המצב האידיאלי. במקרים בהם איטום מבחוץ אינו אפשרי (מעשית או כלכלית), תיקון האיטום צריך להתבצע מתוך המרתף. תיקון פנימי של שכבת האיטום נקרא איטום שלילי, והוא נעשה על ידי הזרקת חומר חומר פוליאוריטני או חומר קריסטלי על קירות המרתף.
חשוב לדעת שאיטום שלילי לא מבטיח יעילות לאורך זמן, ועל כן לא בטוח שקבלן האיטום שיבצע את העבודה יסכים לתת אחריות על העבודה. אחרת אתם עלולים למצוא את עצמכם במצב דומה בעתיד ולא יהיה לכם למי לפנות.
איך להגן על ריהוט הגן מפני הגשמים?
עונת הגשמים והסערות, לצד ימים של אובך ושל אבק, מצריכים הגנה יעילה על ריהוט הגן שלכם. איך עושים את זה? את הכריות של מערכת הישיבה אחסנו בתקופת הגשמים בתוך הבית, עדיף בשקית וואקום שתשמור על הכרית בצורה הטובה ביותר.
אחרי שהכנסתם את הכריות לבית, זה הזמן להגן על ריהוט הגן שלכם, ואת זה תוכלו לעשות באמצעות כיסויים:
שימוש בכיסוי מבד אוקספורד
כיסוי איכותי המשמש גם לתפירת אוהלים וכולל ציפוי PVC פנימי דוחה מים ובעל הגנה מקרני UV. מגיעים בדרך כלל עם אביזרי הידוק לרהיט עצמו, כך שהם לא מתעופפים ברוח.
כיסויים מבדי פוליאסטר
כיסויים שעשויים מבד דוחה מים וכוללים גם הם הגנה מקרני השמש, אך הם צוברים בלאי מהר יחסית.
כיסויים מבד יוטה מצופה
כיסוי יוטה הוא פשוט וזול יחסית לאלטרנטיבות, אך הוא נוטה להתפורר בעקבות חשיפה ממושכת לשמש, מה גם שיוטה הוא בד גס, כך שהוא מגן בצורה הכי יעילה מפני חדירת מים.
איך לאטום את החלון להגנה מפני הגשמים?
בעלי מקצוע שמרכיבים את החלונות נוטים להשתמש בחומרי איטום סיליקונים או אקרילים שאינם נצמדים היטב לקירות הבטון.
איטום חלון מקצועי יתבצע באמצעות חומרים פוליאוריטנים כגון סיקפלקס FC11 וסיקפלקס PRO, המתאפיינים באחיזה חזקה לקירות ועמידים לאורך שנים.
במקרים של פגיעה באיטום החלון, הפתרון לתקלות מהסוג הזה הוא רכישה של חומר איטום מסוג סיליקון, כזה שנמכר בכל חנות לחומרי בניין. בעזרתו ובאמצעות שפכטל, ניתן להדק מחדש את הסדקים שנוצרו.
שימו לב כי במקרה של חלון המוצב בתוך גומחה בקיר למשל, חשוב לעבור ביתר קפדנות על הזוויות של החלון, שמא מדובר על נקודה אליה לא הצלחתם להגיע בקלות.
מה מציעות לכם פוליסות הביטוח?
מומלץ גם לבדוק מראש עלות ביטוח מפני הצפות. במקרים של עליית מי ביוב או מי גשמים וחדירתם לבית, קיים סיכוי גבוה שחברת הביטוח תחזיר את מלוא הסכום לתשלום. גם תביעות במקרים בהם האוטו שוקע בשלולית עמוקה מסתיימות ברוב המקרים בהחזרים של חברות הביטוח.
מרבית פוליסות הביטוח כוללות סעיפים של נזקים ישירים ולא של נזקים עקיפים ולכן במקרים בהם מכשירי חשמל ניזוקו (המקרר למשל), ההחזר יהיה עליו אך לא על תכולתו שנזרקה לפח (במקרה והיה קצר שהוביל להפסקת חשמל במשך שעות רבות או ימים).