איך מתמודדים עם נזילה בתקרה? המדריך המלא
מים נוזלים או נשפכים מהתקרה? קודם כל שמרו על בטיחות המשפחה שלכם, לאחר מכן הצילו את הציוד מנזקי הרטיבות ורק בסוף הזמינו קבלן איטום כדי לתקן את מקור הנזילה. מדריך מלא להתמודדות עם נזילה מסיבית בתקרה
אם התקרה שלכם נוטפת מים, הדבר הכי חשוב שאתם צריכים לעשות הוא לדאוג לבטיחות שלכם ושל משפחתכם ולאחר מכן גם לציוד היקר שלכם.
במדריך הבא נסביר מה צריך לעשות בזמן נזילת מים מסיבית מהתקרה, את מי תצטרכו להזמין על מנת לעצור את הנזילה, מי צריך לשאת בהוצאות ואיך תוכלו לבטח את עצמכם לעתיד?
מה עושים כשיש נזילה בתקרה?
נתקו את מכשירי החשמל – כשהמים נוזלים מהתקרה, נתקו את כל מכשירי החשמל באזור והוציאו אותם משם כדי לשמור שלא ייפגעו וכדי למנוע קצר.
כסו את השקעים – אם יש לכם כיסוי פלסטיק לשקעי החשמל, כסו את השקעים באזור הנזילה על מנת לשמור עליהם מפגעי הרטיבות. מים שמצאו את דרכם מהגג אל התקרה יכולים גם לחלחל דרך פתחי החשמל ולהגיע לשקעים.
הורידו את הפקק של האזור בלוח החשמל – כאשר הנזילה מהתקרה היא מסיבית גשו ללוח החשמל והורידו את הפקק של האזור בבית בו המים נוזלים מהתקרה.
הצילו את הרהיטים ואת הפרקט – הרחיקו ספות ורהיטים ממוקד הנזילה, פזרו דליים במקומות בהם המים מטפטפים ופזרו מגבות על רצפת הפרקט שלכם כדי למנוע התנפחות ונזק חמור שיעלה ביוקר.
איך מתקנים נזילה בתקרה בבניין משותף?
אם אתם גרים בקומה העליונה בבניין משותף, הנזילה נגרמת בגלל כשל באיטום הגג ואתם צריכים קבלן איטום מקצועי שיבצע תיקון מקומי. במקרה כזה, הוצאות התיקון מוטלות אך ורק על ועד הבית ולא על הדייר שדירתו ניזוקה.
כמו כן, ועד הבית צריך לכסות את הנזקים בתקרה: קילופים, רטיבות, עובש ופטריות, תיקונים שצבעי או הנדימן יכולים לבצע.
במקרה שאתם גרים בקומה שאינה העליונה בבניין ויש נזילות או רטיבות מהתקרה, סביר להניח שזה מגיע מהריצוף של השכן או מהמרפסת שלו (פיצוץ בצנרת או בעיית איטום אחרת).
במקרה כזה, צריך להזמין מאתר נזילות מקצועי שיזהה את מקור הרטיבות ויפנה אתכם לבעל מקצוע מתאים, כאשר האחריות על ההוצאות מוטלת על השכן.
השכנים לא משלמים? כך תפעלו
ההמלצה כמובן היא לשמור על שכנות טובה ולהסביר לדייר או לוועד הבית את נושא האחריות שלהם לנזק שנגרם, להזמין אותם לראות את הנזק ולהסביר שמיקום הרטיבות לא מעיד ברוב המקרים על מקור הנזילה או הכשל בשכבת האיטום.
צלמו ותתעדו את הנזק שנגרם לדירתכם, כך שבמקרה הצורך תוכלו להשתמש בזה לצרכים משפטיים.
חשוב לדעת שלא כל מהנדס או שמאי רכוש יידעו לאמוד את עלות הנזק שנגרם, ובמידה ומדובר בנזק רציני, כדאי להשקיע מאמץ ולמצוא שמאי שמתמחה בכך.
הכניסו סעיף מתאים לביטוח הדירה
אם יש לכם ביטוח דירה, בדקו את הפוליסה. יכול מאוד להיות שחברת הביטוח שלכם מכסה מקרים לא צפויים מראש, שכוללים נזקים שמקורם בכשל במערכת האיטום.
במידה ויש לכם ביטוח דירה, אבל לא קיים בו הסעיף הזה, כדאי לשקול להכניס אותו לביטוח, גם אם זה יצריך מכם התעקשות מול חברת הביטוח ותשלום גבוה יותר.
בכל מקרה, אל תוותרו על סעיף שמאפשר לכם לבחור את בעל המקצוע בעצמכם. כך תשמרו על האינטרס שלכם, שהוא לבחור את בעל המקצוע הטוב ביותר לביצוע העבודה, ולא בעל מקצוע מטעם חברת הביטוח שהאינטרס שלה הוא לצמצם עלויות.