כך אוטמים רטיבות סביב החלון
רטיבות סביב החלון היא מטרידה ועשויה גם להעיד על נזקי איטום חמורים שמתהווים בתוך הקירות. במדריך הבא נסביר איזה בעל מקצוע צריך להזמין כשיש רטיבות סביב החלון, מה גורם לרטיבות סביב החלון ואיך אוטמים רטיבות סביב החלון?
כשל באיטום החלון יכול להיגרם במספר מוקדים בחלון ומסביב לו. כתמי רטיבות על הקיר מסביב לחלון יכולים לגרום להתפוררות הקיר, ולנזק שיעלה לכם הרבה מאוד כסף.
במדריך הבא נסביר איזה בעל מקצוע צריך להזמין כשיש רטיבות סביב החלון, מה גורם לרטיבות סביב החלון ואיך אוטמים רטיבות סביב החלון?
האם להזמין קבלן איטום או איש אלומיניום?
כדי לא להזמין את בעל המקצוע הלא נכון וסתם לשלם דמי ביקור, חשוב להבין את מקור הרטיבות באזור החלון. אם הרטיבות נמצאת בקיר מתחת לחלון או סביבו, סימן שיש כשל באיטום במסגרת החלון וצריך להזמין קבלן איטום.
אם הקיר יבש והרטיבות מגיעה מהמסילות בחלון, סימן שיש כשל בגומיות האטם ומומלץ להזמין איש אלומיניום שיחליף אותן. במקרה שאתם לא בטוחים, תתארו לקבלן האיטום את סוג הנזק ושלחו תמונה, הוא יידע למי להפנות אתכם לפי מקור הרטיבות.
מה גורם לרטיבות סביב החלון?
עיבוי - מדובר בתופעה שמתרחשת בחורף בזמן שמחממים את הבית ונגרמת מהפרשי הטמפרטורה בין צידי החלון. האדים שמצטברים על חלקו הפנימי של החלון הופכים לנוזלים ויורדים לכיוון הקיר, מה שעלול לגרום לרטיבות בקיר. הפתרון היעיל נגד תופעה זו הוא להשאיר פתח אוורור קטן בחלון, זה יפחית את הבדלי הטמפרטורות.
בלאי של האיטום - מעבר לרטיבות שנגרמת מגומיות אטם בלויות בחלון, הרטיבות עלולה לנבוע גם מבלאי של האיטום בין מסגרת החלון לקיר. בנוסף, הרטיבות יכולה להיגרם מהיווצרות סדקים זעירים (נימיים) בקיר החיצוני. במקרה שמקור הרטיבות נמצא בקיר החיצוני בבניין משותף, האחריות מוטלת על ועד הבית.
התקנה לקויה - חוץ מאיטום לקוי בעת התקנת החלונות (נמצא באחריות של איש האלומיניום), נגרמים לעיתים כשלים באיטום החלון כתוצאה מהתקנות של בעלי מקצוע אחרים כמו טכנאי מזגנים. התקנה או תיקון שהתבצעו בצורה רשלנית, עלולים להשאיר בסביבת החלון סדקים או חורים שלא נאטמו.
איך אוטמים רטיבות סביב החלון?
חומרי האיטום שהקבלנים משתמשים בהם ברוב המקרים הם חומרים אקריליים או פוליאוריטניים.
חשוב לדעת שבמידה וחומר האיטום הפוליאוריטני מיושם על גבי שכבה של חומר איטום אחר או שאריות ממנו, הוא לא יחזיק לאורך זמן. לכן, חשוב לוודא כי החומר הישן מוסר במלואו לפני תחילת ביצוע העבודה.
תופעה שעשויה לגרום לרטיבות שכזו ושיהיה קשה לאתר אותה, היא סדקים נימיים סביב החלון. הסדקים ימצאו בקירות החיצוניים ויהיו כאמור קשים לאיתור. המקום המועד ביותר להיווצרות סדקים נימיים הוא האזור שמתחת למשקוף התחתון, בו נמצאת חגורת בטון שמתחברת אל הקיר.
את איטום הקירות החיצוניים יש להתאים לסוג החיפוי. בקירות עם חיפוי שפריץ צמנטי או טיח, האיטום יתבצע באמצעות חומר איטום מסוג פוליסילוקסן שקוף.
כאשר החיפוי הוא באמצעות חומר אקרילי, יהיה צורך לאטום את הסדקים ולחפות את הקיר בשכבה כפולה של צבע. קבלן איטום מקצועי יאטום את פוגות הקירות החיצוניים אשר מחופים שיש או אבן, בחומר אקרילי ולאחר מכן ישתמש בסליוקסן.
איטום חלון כיס - במידה שיש רטיבות סביב חלון כיס, יהיה צורך בפירוק החלון, ביצוע האיטום והרכבתו מחדש בגלל בעיות פילוס ושיקוע מובנים בתכנון.
קבלן איטום מקצועי יצטרך לצקת שיפועים מינוריים מצדו החיצוני של החלון על מנת שלא לפגוע במרקם העדין שבין הפילוס לשיפוע שנדרש על מנת להתקין את החלון מחדש.
האיטום יתבצע באמצעות תערובת של מלט, חול ודבק לטקס, ותכלול איטום במספר שכבות של חומר איטום צמנטי משחתי.