הכל על איטום אדניות לקראת החורף
איטום לקוי של אדניות עלול להוביל לרטיבות. מתי כדאי לאטום את האדניות, אילו סוגי איטום מתאימים ואיך בעל מקצוע יבצע את העבודה? כל התשובות.
לגדל פרחים וצמחים יפים באדניות כולנו אוהבים. אך אם לא נשים לב בזמן, נבחין בכתמי רטיבות שילכו ויתפשטו על קירות המרפסת. למה זה קורה ואיך ניתן למנוע את התופעה?
למה ומתי כדאי לאטום את האדניות במרפסת, אילו שיטות איטום קיימות ואיך עבודת האיטום מתבצעת בשטח? ריכזנו לכם את כל התשובות במדריך הבא.
איטום אדניות: למה?
במבט ראשוני, האדניות שמיקמנו במרפסת משמשות בעיקר לנוי ולצמיחה של צמחים ופרחים גם אם אין לנו גינה לשתילה. האדניות, הן בעצם כלי כיבול לאדמה, שהופכת עם הזמן למעין מאגר מים לאחר השקייה של הצמחים או אפילו מי הגשמים. לאורך זמן, האדניות מתיישנות ומתבלות וגורמות לבעיות איטום בעקבות המים שמצטברים, יוצאים החוצה דרך חורים קטנים. מעבר לכתמים שנוצרים על גבי הרצפה (עקב מי אדמה מלוכלכים) ישנם גם מקרים בהם המים מצליחים לחדור את הקירות וגורמים לרטיבות.
עבודת ההכנה שקודמת לאיטום
לפני שבעל המקצוע יתחיל את עבודת האיטום, הוא ירוקן את תכולת האדנית מהצמחים, האדמה ושאריות הבטון והאבנים שהצטברו. לאחר מכן, הוא יפתח את הסתימה בחורי הניקוז (אם קיימת) שעלולה להיווצר משאריות אדמה שהצטברו. ולאחר ניקוי יסודי של האדנית וייבוש שלה, ייגש לביצוע עבודת האיטום.
אילו שיטות קיימות לאיטום אדניות?
כאשר ניגשים לאטום אדניות, ישנן מספר שיטות היכולות להתאים לאופי העבודה כמו איטום באמצעות חומרים צימנטים שיתאימו לאדניות קטנות עד בינוניות. חומרי האיטום יהיו חזקים ועמידים גם בפני צמיחה של שורשים וחדירה שלהם לאדנית. חסרון השיטה הוא מקדם נגישות נמוך. לכן, מומלץ להוסיף רשת אינטרגלס בין שכבות האיטום ובכך לשפר את הגמישות והעמידות של החומר.
שיטה נוספת, היא איטום באמצעות יריעות ביטומניות. השיטה מתאימה בדרך כלל לאדניות גדולות וארוכות (בגלל אפשרות הגזירה של היריעות). ואם תרצו לספק שכבה חזקה עוד יותר של איטום, תמיד ניתן להוסיף שכבה נוספת. במידה ומדובר על אדניות צרות ועמוקות, השיטה שתתאים להן תהיה בעזרת חומרים משחתיים.