איך נזהה סימנים של רטיבות?
כיצד ניתן לטפל והאם כל כתם על הקיר או שלולית על הרצפה, הם התראה לקראת הוצאה כספית גדולה? מהם הסימנים שיכולים להופיע על קירות ביתנו ומהם הנזקים שיכולים להגיע בעקבותם? הכל במדריך הבא.
היקוות מים המובילה לרטיבות בקירות הפנימיים והחיצוניים של הבית יכולות להופיע בכל מקום בו אותרו כשלי איטום או עבדות איטום פחות טובות.
אתם מנקים, מסיידים וצובעים ושום דבר לא עוזר, כנראה שלא ידעתם או התעלמתם מהסיבה האמיתית שהיא נזילה ורטיבות, אז מה עושים? אוטמים.
מה היא רטיבות קפילארית?
רטיבות קפילארית נגרמת כתוצאה מעלייה של מי קרקע כלפי מעלה או דליפה של מים ממקום גבוה בדירה אל הרצפה ומשם בחזרה למעלה (בבניינים בלבד). את הרטיבות הקפילארית ניתן לזהות באזורים נמוכים בקיר, כ 40 ס"מ מעל לפאנלים שבין הקיר לרצפה. המים עולים בקיר בניגוד לכוח המשיכה מכיוון שהם נמשכים מעלה באמצעות כושר הספיגה של הקיר והנקבוביות בו.
איך אוטמים רטיבות קפילארית? דרך אחת היא אימפרגנציה שהיא החדרה של חומרי איטום אל עומק יציקת הבטון בקרקע. דרך נוספת לאיטום ולמניעת רטיבות קפילארית, הנהוגה בעיקר בבנייה חדשה היא התקנת חוצץ איטום משחתי עוד בשלב הכלונסאות ובין שורת הבלוקים הראשונה לבין הרצפה.
איך מתמודדים עם רטיבות בתקרה?
אם אתם גרים בבית פרטי ומזהים כתמים כהים של מים על תקרת ביתכם או שנרדמתם מאוחר בלילה ושמעתם נקישות גשם על התקרה ככל הנראה, שיש לכם בעיית איטום בגג. חשוב לבדוק את מקור הנזילה בגג ולאטום אותו בצורה מיטבית. אם אתם שמים שהבעיה נמצאת בכמה מקומות או גדולה באופן חריג, ככל הנראה מדובר על בעיית אינסטלציה שנגרמה עקב פיצוץ צינור מים.
איך אוטמים? בגג רעפים וכן בגג שטוח יש לבצע תחילה בדיקת הצפה ולבדוק את מיקומה המדויק של הנזילה. בגג רעפים קיימות שתי שיטות איטום: הראשונה, באמצעות הדבקת יריעות ביטומניות קלות או בצמוד לרעפים על קונסטרוקציית הגג או על תקרת הרביץ תחתיו. כמו כן יש לבדוק גם את תקינות הרעפים והרוכבים. או באמצעות שימוש בחומרי איטום משחתיים או זיפות קל המתאימים יותר לבעיות איטום קלות בגג שטוח. עבור בעיות קשות יותר תצטרכו איטום שכולל יריעות ביטומניות וסיוד אקרילי לאחר מכן בסיום הדבקתן.
מתי מומלץ לאטום?
מומלץ לאטום את קירות הבית ואת הגג כבר מבעוד מועד בצורה מיטבית וזאת כדי למנוע את תופעת מוקדי הרטיבות השונים בקירות הבית. ברוב המקרים, מוקדים אלו אינם נראים לעין עד שמצב הקיר הופך לחמור ביותר ואז אנו מגלים את הנזק.
הקיר הרטוב מספק כר פורה להתרבות חיידקים ויצירה של עובש וזאת בעיה אסתטית בפני עצמה אך מדובר גם על סכנה בריאותית היכולה לגרום לבעיות נשימה ולאלרגיות. בעיות של איטום לקוי גורמות לרטיבות שאינה מטופלת כראוי ובעתיד תוביל בטווח הארוך להיחלשות הקירות בבית וגם לירידת ערכו במקרה של מכירה עתידית.