הבדיקה שלא כדאי לוותר עליה: כך תוודאו שאין ליקויי איטום

בדיקת הצפה היא בדיקה שנועדה לבדוק שאין כשלי איטום. היא נדרשת הן במצב של איטום ראשוני והן לאחר ביצוע תיקוני איטום. מהם החריגים שאוסרים על ביצוע שלה, מה חשוב לדעת לפני שסוגרים עם קבלן האיטום ומה יכול להשפיע על המחיר? המדריך המלא לפניכם

עוד במדריך
בגג, במרפסת ובחדרים רטובים: אילו סוגי בדיקה קיימים? בשל נזקי רטיבות או כשלי איטום: המקרים הנוספים שמתאימים לבדיקת הצפה איך מבצעים בדיקת הצפה בגג מרוצף או בגג רעפים? לא בכל מקרה: באילו מקרים לא ניתן יהיה לערוך בדיקת הצפה? בדיקת הצפה: שלב אחר שלב הבדיקה שלאחר הבדיקה: גם בסיום התיקונים יש לבצע הצפת מים חוזרת בדיקת הצפה: כמה זה עולה ומה משפיע על המחיר?

בדיקת הצפה היא השלב האחרון של תהליך האיטום בגג חדש או ישן, במרפסת ובחדרים רטובים בבית. הבדיקה נעשית על ידי קבלן איטום מקצועי ומטרתה לוודא את איכות האיטום, לזהות כשלי איטום, ובכך למנוע בעיות עתידות של חדירות מים.

סוג הבדיקה והזמן שלה משתנה ומותאם לסוג השטח בו מיושם האיטום החדש, כשלרוב מדובר בבדיקה מחייבת שאורכת כ-72 שעות. במסגרת הבדיקה, מוצף במים האזור שבו בוצע האיטום וכך, נבדקות אפשרויות של נזילות אל תוך שטח הבית או מחוצה לו. מה עושים אם הבדיקה נכשלת ומה ישפיע על המחיר? כל התשובות במדריך הבא.

בגג, במרפסת ובחדרים רטובים: אילו סוגי בדיקה קיימים?

כאמור, סוג הבדיקה יותאם לסוג השטח. במרפסת מרוצפת או בגג מרוצף – הבדיקה תעשה לפני התקנת הריצוף. בחדרים רטובים כמו חדר רחצה או סאונה – הבדיקה תיעשה על הריצוף הקיים. במסגרת הבדיקה מציפים את המשטח במים עד לגובה הפאנלים, ומשאירים אותם למשך 72 שעות, בכדי לראות להיכן הם זורמים, ובכך לגלות כשלי איטום.

סוג נוסף של בדיקת הצפה, מתבצע בבריכות שחייה. זאת, בכדי לוודא את תקינות שכבת האיטום החדשה ועל מנת למנוע בריחה של המים אל מחוץ לשטח הבריכה. אפשרות נוספת, היא בדיקת הצפה אנכית בקירות חיצוניים שמתבצעת בהתזת מים, בשונה מהצפת מים על משטח אופקי מרוצף.

בשל נזקי רטיבות או כשלי איטום: המקרים הנוספים שמתאימים לבדיקת הצפה

מלבד עבודות האיטום החדשות המחייבות את בדיקת ההצפה, ניתן לערוך את הבדיקה גם בכדי לבדוק את נזקי הרטיבות השונים בבית ועל מנת לאתר את מקורם.

כך לדוגמה, במקרים שבהם ישנה רטיבות בקירות הבית השונים, כדאי יהיה לבדוק את גג המבנה ולוודא את האיטום שלו. קבלן האיטום שיגיע לבדוק את הגג, יערוך בדיקה מקיפה לכל שטח הגג ובמידת הצורך יאטום אותו מחדש. בסיום העבודה, הוא יערוך בדיקת הצפה על מנת לוודא שאין ליקויי איטום נוספים שיכולים לגרום לחדירת מים אל תוך המבנה. לרוב, הכשלים הם בחיבורים השונים בין קירות לרצפה, ובין בנקודות המפגש שבין חומרי איטום מסוגים שונים.

איך מבצעים בדיקת הצפה בגג מרוצף או בגג רעפים?

עוד לפני תחילת הבדיקה, על קבלן האיטום לדאוג לניקוי יסודי של כל שטח הגג ולפינוי כלל הציוד שנמצא עליו. לאחר מכן, יהיה עליו להתאים את סוג הבדיקה לסוג הגג ולעבוד עלי פי התקן הישראלי.

במקרים שבהם מדובר על גגות שטוחים ואטומים, הבדיקה תעשה באמצעות הצפת כל שטח הגג במים וכך, ייבחן טיב האיטום וייבדקו נקודות שונות של נזילות בקירות הבית.

בשונה מכך, בגגות מרוצפים או בגגות רעפים הבדיקה תעשה באמצעות מריחה של חומרי איטום על הרובה הקיימת או אחרי פירוקו המלא של הריצוף על הגג. הסיבה לכך, היא שהצפת שטח הגג במים עלולה לגרום דווקא לנזקים באיטום.

לא בכל מקרה: באילו מקרים לא ניתן יהיה לערוך בדיקת הצפה?

כאמור, ברוב המקרים בדיקת ההצפה תתבצע בסיום עבודת האיטום ותותאם לסוג הגג או לסוג המשטח הנבדק. ואולם, ישנם מקרים שבהם לא ניתן יהיה לערוך בדיקת הצפה כיוון שהיא עלולה להסב נזק ולהרוס את עבודת האיטום.

לפי מכון התקנים הישראלי, בדיקת הצפה לא תתאפשר לביצוע במקרים שבהם בוצע איטום באמצעות חומרים אקריליים או בגגות רעפים, גגות משופעים ומרפסות מרוצפות. הסיבה לכך, היא שבמקרים אלו, קיימת שכבת רובה שתיהרס במגע עם מים ולכן, על מנת לערוך את הבדיקה יש להסיר את הריצוף או את החומרים האקריליים.

בדיקת הצפה: שלב אחר שלב

בשלב הראשון, יפנה קבלן האיטום את כל הציוד ואת דודי השמש המוצבים על הגג ויאטום את השטח כולו. לאחר ייבוש מלא של השטח (הגג או המרפסת) ניתן יהיה לערוך את בדיקת ההצפה.

בשלב השני, קבלן האיטום יסתום את פתחי המרזבים, כדי למנוע מהמים לזרום לכיוון הגג. רק לאחר מכן, הוא יוכל להתחיל את שלב ההצפה עצמה.

בשלב ההצפה, יכוסה שטח הגג במים עד לגובה של כ-10 ס"מ. לאחר מכן, יש להמתין כ-72 שעות, בכדי לבדוק את טיב האיטום, ולתקן ליקויים שמתגלים בעקבות הבדיקה.

הבדיקה שלאחר הבדיקה: גם בסיום התיקונים יש לבצע הצפת מים חוזרת

התוצאה האידיאלית תהיה כאשר בדיקת ההצפה לא תוביל לרטיבות או נזקי איטום ובמקרה כזה, קבלן האיטום ירוקן את שטח הגג מהמים ויסיים את עבודתו.

אולם, התוצאה הפחות מעודדת תתרחש כאשר תזוהה רטיבות בקירות הבית ובהתאם לכך, קבלן האיטום יצטרך לנקז את המים מהגג ולערוך איטום חוזר. בסופו, יהיה צורך לערוך בדיקת הצפה חוזרת, כדי לוודא שגם שלב התיקונים הסתיים בהצלחה.

בדיקת הצפה: כמה זה עולה ומה משפיע על המחיר?

בדיקת ההצפה היא חלק מתהליך האיטום כולו, ולכן אינה אמורה להיות מתומחרת בנפרד, אלא להיות כלולה בהצעת המחיר שנותן לכם קבלן האיטום.

עם זאת, ולמרות מה שנהוג בשוק האיטום, ישנם קבלני איטום שיתמחרו את העבודה בנפרד מעבודת האיטום הגדולה.

תוספת נוספת שעלולה להיות מתומחרת בנפרד היא פינוי הגג מהציוד והאלמנטים השונים שיהיו עליו, זו יכולה להגיע לכמה מאות שקלים במקרים קלים יחסית ועד לכמה אלפי שקלים כשמדובר בגג עמוס בחפצים שיש לפנות. לכן, חשוב מאוד לוודא מה כוללת הצעת המחיר לפני שממהרים לסגור עם קבלן האיטום את העבודה.

גם אם קבלן האיטום טוען שאין צורך בביצוע בדיקת הצפה בסיום העבודה, ומבטיח שאם תהיה תקלה הוא יחזור, אל תוותר על זה. למעט במקרים שציינו לעיל שבהם אין לבצע בדיקת הצפה, הרי שזהו חלק משמעותי והכרחי מעבודת האיטום. לא בטוחים בהצעת המחיר שקיבלתם? בדקו את מחירון המקצוענים העדכני.

למדריכים נוספים בתחום האיטום לחצו כאן

מחירון איטום

המחירים כוללים מע”מ

איטום גג שטוח: כל מה שחשוב לדעת

צריכים לאטום גג שטוח? אנחנו כאן כדי ללוות אתכם בכל השלבים. איך בוחרים קבלן איטום, איך מתנהלים מולו לפני העבודה ובמהלכה וכמה זה עולה? כל התשובות לפניכם.

סיוד גגות: כל מה שצריך לדעת

צריכים לסייד את הגג? אל תדאגו, אתם נמצאים במקום הנכון. מה עושים רגע לפני שמזמינים קבלן איטום, איך מתנהלים מולו וכמה זה יעלה לכם? כל התשובות לפניכם.

איטום מרפסת: כל מה שצריך לדעת

אם אתם צריכים איטום מרפסת, אתם במקום הנכון. מה חשוב לדעת לפני שמזמינים קבלן איטום, איך מתנהלים מולו וכמה עולה איטום מרפסת? כל התשובות לפניכם.

רטיבות סביב החלון: כל השלבים עד לפתרון

יש לכם רטיבות סביב החלון? אתם נמצאים במקום הנכון. אנחנו נלווה אתכם לאורך כל הדרך, נסביר מה גורם לרטיבות בחלון, איך מתנהלים מול קבלן האיטום וכמה עולה תיקון רטיבות סביב החלון? התשובות לפניכם.

לכל התקלות ועבודות

arrow