שמירה על בידוד תרמי ואקוסטי: כך תשפרו את הבידוד ותפחיתו הוצאות אנרגיה

חלונות ודלתות הן הנקודות הרגישות בכל בית כאשר מדברים על בידוד תרמי ובידו אקוסטי. במידה ואינן מותקנות או מתוחזקות כראוי, הן עלולות להיות חדירות קור, רעש ולחות ולהשפיע על הנוחות בבית ועל הוצאות האנרגיה.

עוד במדריך
בדיקות האיטום שתצטרכו לעשות מסביב לחלונות ולדלתות בדיקת מנגנוני נעילה ונגררות בדלתות ובחלונות בדיקת הגומיות ורצועות האיטום בדיקות רטיבות ותיקון נזקים איך תשפרו את בידוד החיצוני והפנימי בדלתות הבית?

כדי לוודא שהבידוד בבית נשמר בצורה טובה, תוכלו לערוך מספר בדיקות במיקומים שונים בבית, אך לפני הכל חשוב שאיש האיטום יעבוד בצורה מקצועית ואיכותית.

אילו בדיקות כדאי וחשוב לערוך, מהם המיקומים שבהם תהיו חייבים להיות ערניים ומה תוכלו לעשות כדי לשפר את הבידוד בבית? כל התשובות במדריך הבא.

בדיקות האיטום שתצטרכו לעשות מסביב לחלונות ולדלתות

איטום לקוי הוא אחד מהגורמים העיקריים לחדירת מים וליצירת רטיבות מסביב לחלונות ובתוך הבית במהלך החורף.

במסגרת איטום החלונות והדלתות, יבדוק (ויחליף) קבלן האיטום גם את הגומיות והמסגרות שעם הזמן עלולות להישחק, להיסדק או לאבד מהגמישות שלהן.

בדיקות תקינות ותחזוקה שוטפת של המסילות והגומיות חשובה מאוד למניעת נזילות ובעיות רטיבות. למעשה, תחזוקתן תאפשר לכם להימנע מנזקים משמעותיים לקירות, לרצפות, ולעיתים אף למבנה כולו.

מה כוללת הבדיקה?

בדיקה ויזואלית: תחילה, חשוב לבחון את סביבת החלונות והדלתות ולחפש סימני יובש, סדקים או גומיות שחוקות. בהנחה ואחד מהבדיקות לא תקינה, דאגו לתקן זאת בהקדם. 

בדיקת קור: בדיקה זו, רלוונטית יותר בחורף כיוון והיא בודקת את כניסת הקור מהחלון או מהדלת. כך שאם זיהיתם קור שנכנס, מדובר על בעיית איטום. 

יישום של שכבת סיליקון: שכבה זו, תעזור לכם להשיג איטום חיצוני איכותי גם אם לא תרצו (או תצטרכו) להחליף את הגומיות. 

בדיקת מנגנוני נעילה ונגררות בדלתות ובחלונות

מנגנוני הנעילה וההזזה בחלונות ובדלתות הבית עלולים גם הם להישחק או להיתקע. אחת הסיבות המרכזיות לתקיעתן, תהיה הצטברות של לחות או של שאריות אבק. לכן, הדרך הקלה ביותר לשמור על המנגנונים היא תחזוקה שוטפת שכוללת ניקיון יסודי ובדיקות תקינות במעברי העונות. 

מה כוללת הבדיקה?

תנועה חלקה במסילה: תחילה, וודאו שהחלונות והדלתות נפתחים ונסגרים בצורה מהירה וחלקה. במידה שיש קושי או התנגדות בשעת הפתיחה או הסגירה, נקו ושמנו את המסילה ובדקו מחדש. ברוב המקרים, תצליחו לפתור את הקושי בעזרת שמן ייעודי.  

בדיקת מנעולים: הבדיקה הבאה, תהיה במנגנוני הנעילה. בדומה לבדיקת התנועה, תצטרכו לבדוק אם קיים קושי בנעילה או בפתיחה. במידה שכן, יש להחליף את החלקים הבלויים כדי להבטיח שימוש יעיל ונוח ואיטום הרמטי. 

זכרו שתחזוקה נכונה של מנגנוני הנעילה וההזזה תמנע מכם בעיות עתידיות ותשמור על אורך החיים של החלונות והדלתות, כמו גם על רמת הבידוד שלהם לאורך זמן. 

בדיקת הגומיות ורצועות האיטום

הגומיות ורצועות האיטום המותקנות סביב חלונות ודלתות מהווים שכבת הגנה קריטית נגד חדירת קור, חום, מים ורעש. עם הזמן, הן עשויות להתייבש, להיסדק או לאבד מגמישותן וזה מה שיוביל לפגיעה בבידוד התרמי והאקוסטי כאחד.

מה כוללת הבדיקה?

בדיקה חזותית: תחילה, עברו סביב הגומיות ורצועות האיטום המותקנות ובחנו אותן באופן פיזי. אם במסגרת הבדיקה תגלו סדקים, קרעים, יובש או שינוי צבע - תוכלו להסיק שמדובר על גומיות ישנות או שחוקות שדורשות החלפה. 

חדירת אוויר: בדיקה נוספת, היא חדירת האוויר דרך החלון או הדלת. עמדו צמוד אליהן ובדקו אם נכנסים זרמי אוויר. במידה שכן, החליפו את הגומיות כדי להבטיח שמירה על בידוד תקין בעונות המעבר ועונת החורף הקרה. 

בנוסף, אם הבית שלכם ממוקם באזור שסובל מאקלים קיצוני, תוכלו לשדרג את הגומיות לאטמים בעלי עמידות גבוהה יותר שיוכלו לעמוד בקלות בפני תנאי מזג האוויר המשתנים שיספקו הגנה ובידוד טובים יותר לטווח הארוך.

בדיקות רטיבות ותיקון נזקים

נזקי רטיבות, עובש או בלאי בחלונות ובדלתות יופיעו לאחר תקופת זמן במידה שלא טופלו ובמיוחד בעונת החורף. נזקים אלו, יפגעו גם באסתטיקה וגם בתפקוד של החלונות והדלתות ולגרום לבעיות חמורות אף למבנה עצמו.

מה כוללת הבדיקה?

סימני רטיבות או עובש: את הבדיקה הראשונה והחשובה ביותר תצטרכו לערוך סביב החלונות והדלתות (ולאורך הקירות) כדי לאתר כתמי רטיבות או עובש. כשבמצבים מתקדמים יותר, תוכלו לזהות את התפוררות הקיר והטיח. 

בדיקת המסגרות: אם החלונות שלכם כוללים מסגרות עץ, עליכם לבדוק את תקינות העץ ולוודא שהוא לא התנפח, נסדק או התקלף (במקרה של מסגרות מתכת, תוכלו לראות סימני חלודה). במקרים כאלו, ייתכן שיהיה צורך לחדש את הציפוי או להחליף את המסגרות.

איך תשפרו את בידוד החיצוני והפנימי בדלתות הבית?

דלתות הבית, במיוחד הדלתות החיצוניות, משחקות תפקיד מרכזי באיטום ובבידוד התרמי והאקוסטי. במקרים שבהם הדלתות אינן מבודדות כראוי, הן יובילו לחדירה של קור, רעשים ורטיבות ותפגע בהרגשת הנוחות הביתית. אז איך תוכלו לשפר את הבידוד?

התקינו סף דלת: דלתות חיצוניות נוטות להיות רגישות במיוחד בחלק התחתון שלהן. לכן, התקנת סף גומי או רפידה אטומה בחלקה התחתון של הדלת תמנע את חדירת המים והאוויר הקר.

החליפו גומיות מסביב לדלת: בדומה לגומיות שעוטפות את החלונות, הגומיות שמסביב לדלתות עשויות גם הן להתבלות עם הזמן ולאבד מהאלסטיות שלהן. חשוב לבדוק את מצב הגומיות מעת לעת ולהחליף אותן כדי להבטיח אטימות מקסימלית.

התקינו דלתות מבודדות: אם הדלת החיצונית שלכם ישנה או עשויה מחומר קל שאינו מבודד היטב, שקלו להחליף אותה בדלת מבודדת תרמית העשויה מחומרים כמו: עץ מוצק או מתכת עם מבודדת כדי לקבל בידוד מקסימלי. 

התקינו דלתות פנים עבות: תפקידן של דלתות הפנים לא פחות חשוב מדלתות החוץ ולכן, חשוב לוודא שהדלתות אטומות מספיק בפני רעש וקור. במקרים שבהם הדלתות דקות מידי, תוכלו להתקין דלתות עבות או בעלות שכבת בידוד, שיפחיתו את מעבר הרעש בין החדרים.

מחירון איטום

המחירים כוללים מע”מ

איטום גג שטוח: כל מה שחשוב לדעת

צריכים לאטום גג שטוח? אנחנו כאן כדי ללוות אתכם בכל השלבים. איך בוחרים קבלן איטום, איך מתנהלים מולו לפני העבודה ובמהלכה וכמה זה עולה? כל התשובות לפניכם.

סיוד גגות: כל מה שצריך לדעת

צריכים לסייד את הגג? אל תדאגו, אתם נמצאים במקום הנכון. מה עושים רגע לפני שמזמינים קבלן איטום, איך מתנהלים מולו וכמה זה יעלה לכם? כל התשובות לפניכם.

איטום מרפסת: כל מה שצריך לדעת

אם אתם צריכים איטום מרפסת, אתם במקום הנכון. מה חשוב לדעת לפני שמזמינים קבלן איטום, איך מתנהלים מולו וכמה עולה איטום מרפסת? כל התשובות לפניכם.

רטיבות סביב החלון: כל השלבים עד לפתרון

יש לכם רטיבות סביב החלון? אתם נמצאים במקום הנכון. אנחנו נלווה אתכם לאורך כל הדרך, נסביר מה גורם לרטיבות בחלון, איך מתנהלים מול קבלן האיטום וכמה עולה תיקון רטיבות סביב החלון? התשובות לפניכם.

לכל התקלות ועבודות

arrow