תיקון רטיבות במרתף: צעד אחר צעד
מה חשוב לדעת על רטיבות במרתף?
רטיבות בקירות תת קרקעיים, הלוא הם במרתף (בבית פרטי) או במקלט (בבניין משותף) יכולה להיווצר מכשל באיטום ובמערכת האינסטלציה (פיצוץ צינור מים וביוב) או מגורם חיצוני כמו מים ממערכת ההשקיה שמחלחלים דרך הקירות החיצוניים.
ברוב המקרים, רטיבות מקירות המרתף מצריכה קבלן איטום שיאתר את הבעיה ויתקן אותה. אפשרות נוספת היא הזמנת מאתר נזילות מקצועי שיזהה את מקור הרטיבות, יפיק דו"ח ממצאים מסודר ויפנה לקבלן איטום או אינסטלטור שיטפל בבעיה.
איך אוטמים רטיבות במרתף?
בגלל שהמרתף הוא תת-קרקעי והקירות החיצוניים שלו מתחת לאדמה, לרוב הגישה בעייתית ומצריכה חפירה ואיטום - עבודה שנחשבת יקרה ולא תמיד ריאלית. במצב כזה, צריך לעשות איטום שלילי - איטום שמתבצע בחלקו הפנימי של המבנה כאשר אין גישה נוחה לחלק החיצוני.
חשוב לציין - איטום שלילי מונע חדירה של מים למבנה בלבד, אך אינו מונע את המשך הרטיבות בקירות החיצוניים של המרתף.
יש לכם רטיבות בקירות במרתף? הזמינו קבלן איטום מקצועי בפיקוח המקצוענים.
איך מתנהלים נכון מול קבלן האיטום?
דרשו ביקור מקדים
קודם כל, כדי שהקבלן יוכל לקבוע אם מדובר בבעיית איטום או לא, חשוב שיגיע לביקור מקדים. לאחר מכן, הוא יבדוק אם כדאי לבצע איטום בקירות החיצוניים (תלוי בעומק המרתף) או בתוך המבנה (איטום שלילי), ויגיש הצעת מחיר בהתאם.
בדקו אם יש אחריות על האיטום הקיים
במקרה שיש רטיבות במקלט בבניין משותף, צריך לבדוק אם האחריות על האיטום שניתנה על-ידי קבלן השיפוצים עדיין בתוקף. אם כן, ודאו שהאחריות מכסה רטיבות בקירות המקלט.
בכל מקרה, ההוצאות על תיקון הרטיבות במקלט מוטלות על ועד הבית של הבניין.
בדקו את המחיר מראש
השוו את המחיר שקבלן האיטום נותן לכם עם המחירון שמופיע בהמשך. בנוסף, ודאו שהוא כולל את המע"מ.
בקשו אחריות על העבודה החדשה
על איטום קירות בתוך מרתף או מקלט לא נהוג לתת אחריות מכיוון שמדובר בתיקון מקומי והרטיבות יכולה להגיע מכל מיני כיוונים ומכל מיני מערכות.
לעומת זאת, רוב קבלני האיטום ייתנו אחריות שנעה בין 5-7 שנים על איטום קיר חיצוני במרתף או במקלט, עבודה גדולה הכוללת חפירה ואיטום.