המדריך המלא על מצלמות אבטחה
ישנם סוגים שונים של מצלמות אבטחה המשתנות בהתאם לצורך האישי. התקנה של מצלמת אבטחה בחצר או בבית תקנה לכם אווירה בטוחה ותאפשר לכם לשלוט על הנכנסים והיוצאים מהשטח שלכם בבית או בעסק.
בין אם תרצו לייצר הרתעה או לייצר לכם סביבה אותה תוכלו לבחון ולבקר, מצלמות האבטחה יהיו חלק בלתי נפרד מהמוצרים שתרכשו.
אילו סוגי מצלמות אבטחה קיימות, מה חשוב לשאול לפני שמתקינים מצלמות אבטחה וכמה זה יעלה? כל מה שחשוב לדעת על הנושא, במדריך הבא.
אילו סוגי מצלמות אבטחה קיימים?
מצלמות אנלוגיות המשדרות באיכות HD: מצלמות אלה, הינן מצלמות ותיקות בשוק. המצלמות מתחברות באופן נפרד למכשירי הקלטה ייעודיים (כדוגמת מכשיר DVR עם כבל DMC) אנלוגי) ושם, מאוחסנים כל קבצי ההקלטה השונים שצולמו. אומנם, מדובר על טכנולוגיה ישנה יחסית, אך בבניינים ובבתים משותפים, מומלץ להתקין את המצלמות האנלוגיות כיוון ואין צורך במצלמות שיפעילו אזעקה או ישלחו התראה בכל פעם שיש אדם לא מזוהה במצלמה. המצלמות האנלוגיות מספקות תמונה באיכות טובה (HD) והמחיר שלהן נוח ומשתלם.
מצלמות דיגיטליות התומכות IP: מצלמות אלה, נחשבות לכוכבות של השוק. המצלמות, מחוברות באמצעות כבל רשת שמתחבר ביניהן לבין מכשיר הקלטה מסוג NVR ובניגוד למצלמות האנלוגיות, המערכת הדיגילית יודעת לשדר נתונים ולכן, איכות התמונות שמתקבלות ממנה איכותיות הרבה יותר. מצלמות אלה, מתאימות לרוב לעסקים שונים ולבתים פרטיים כיוון והן משלבות בתוכן טכנולוגיות מתקדמות כמו ספירה, זיהוי פנים ובעלי חיים. האותות המתקדמים, משדרים למערכת האבטחה את התזוזות ומיידעת את בעל הנכס על כך בהתראה או הפעלת אזעקה. חשוב לשים לב, כי צריכת האינטרנט גדולה ולכן, חשוב להפריד את המצלמות מהרשת הביתית לרשת חזקה נפרדת.
איך בוחרים נכון מצלמת אבטחה?
התקנה של מצלמות אבטחה, יכולה להיות מבלבלת כיוון ויש אפשרויות רבות וסוגים שונים של מצלמות כאשר לכל אחת, ייעוד שונה. לכן, לפני שניגשים ורוכשים מצלמת אבטחה, חשוב לבדוק את תנאי ההתקנה שלה והאם הם מתאימים לשטח הבית או העסק שלנו.
באופן כללי, השוני המרכזי בין סוגי המצלמות השונות יבוא לידי ביטוי באופן החיבור שלהן ובייעוד שלהן (אם מיועדות לשטח פנימי או לשטח חיצוני). כדי לבדוק את איכות התמונה שמפיקה המצלמה ניתן לבקש מהמתקין הדגמה כבר בהליך ההתקנה. ההמלצה היא לבחור במצלמת אבטחה קווית כיוון והיא מחוברת באמצעות כבל רשת ולא נשענת על חיבור WIFI שעלול לסבול מהפרעות שונות ושיבושים שישפיעו על תפקוד המצלמה.
אילו תוספות חשוב לקחת בחשבון?
מלבד התקנתה של מצלמת האבטחה, חשוב לקחת בחשבון גם את התוספות השונות המותאמות לצרכים של מבקש ההתקנה ולהבטחת הפעילות התקינה של המצלמה. לדוגמה, התקנה של מיקרופונים. המיקרופונים מעניקים גם סאונד לתמונה הנקלטת במצלמת האבטחה וכך, ניתן לראות תמונה ברורה ונכונה יותר של הסיטואציה שצולמה. בבתים פרטיים בהם ישנם עובדים או בעסק שאליו נכנסים הרבה אנשים לאורך היום, הקול שייקלט במיקרופונים יעניק לבעל הנכס חווית צפייה טובה וברורה יותר לכל מקרה שייתפס בעין של המצלמה.
דוגמה נוספת, היא התקנה של הסלקה (הסתרת הכבלים החשמליים השונים). את מצלמות האבטחה, ניתן להתקין גם בצורה גלויה וגם בצורה סמויה. כך, שאם תבקשו התקנה אסתטית יותר, שבה לא יהיו כבלים חשופים, ניתן יהיה להסתיר אותם בקירות השונים. בנוסף, גם שימוש בכבל חשמל ארוך יותר, ישפיע גם הוא על ההתקנה. זאת במידה וקיים מרחק גדול מ-20 מטרים בין המצלמה למקלט.
איך מתנהלים נכון מול המתקין?
כאשר נבקש מהמתקין להגיע אלינו להתקנת מצלמות אבטחה, יש כמה דברים שחשוב שנבקש ממנו וזאת כדי לשמור על התנהלות תקינה ונכונה מולו:
1. נדרוש ממנו לקבל אחריות: רוב מצלמות האבטחה מגיעות עם אחריות של 12 חודשים. אך, האחריות איננה כוללת בתוכה נזקים פיזיים כדוגמה של נזק מכוון כמו חיתוך כבלי החשמל של המצלמה. שכן, האחריות מהווה תעודת ביטוח עבור עבודת ההתקנה או תקלות ייצור שהתגלו במצלמה.
2. נבקש התקנה של חברת יצרן מוכרת: כיוון והשוק מוצף בסוגים רבים של מצלמות וחברות שונות ומגוונות, חשוב לקחת בחשבון שעל מצלמה זולה או של חברה לא מוכרת עלולה לעלות לנו ביוקר בהמשך. כמו כן, לעיתים נגלה שמדובר על מצלמה פשוטה יחסית וכזאת שלא עונה על הצרכים שלנו בשטח. החברות המוכרות הן Provision, Sony ו-Vivo Tek.
3. נבקש הדגמה של איכות התמונה: כדי להיות בטוחים בסוג התמונה שנקבל ובאיכות שלה, מומלץ לבקש מהמתקין כבר בזמן ההתקנה הדגמה של התמונה והאיכות. המתקין, יוכל להראות לנו את התמונה דרך מוניטור מותאם.