המדריך המלא לבחירת מקלחון
המקלחון הוא מרכז חדר האמבטיה, אך האם הוא באמת חייב לעמוד במרכז? במדריך הבא נסביר אלו סוגי מקלחונים קיימים, איזה מקלחון יתאים לחדר הרחצה שלכם, סוגי זכוכית, גוון, אחריות ועוד
כשאתם ניגשים לבחור מקלחון, מעבר לאפשרויות העיצוב, יש אלמנטים נוספים ולא פחות חשובים שאתם צריכים לתת עליהם את הדעת.
חיסכון במקום, פונקציונליות, סוג הזכוכית, אחריות, גוון הזכוכית, ועוד. במדריך הבא נפרט ונסביר את כל הדברים שחשוב לדעת לפני שאתם בוחרים ומתקינים מקלחון.
מה חשוב לדעת לפני שרוכשים מקלחון?
יש מספר אלמנטים שכדאי לשים עליהם דגש לפני שאתם ניגשים לרכוש מקלחון.
שימו לב לגובה המקלחון ולגובה התקרה. הגובה הסטנדרטי של מקלחון נע בין 1.80 ל-1.85 מטר, אך ניתן גם להזמין מקלחון בגובה של 2 מטר בהתאם לגובה התקרה.
חשוב לוודא שרצפת המקלחון נמצאת בשיפוע של סנטימטר אחד, כשהעדיפות היא שרצפת המקלחון תהיה מעט נמוכה יותר מיתר הריצוף בחדר האמבט. כך פחות מים יזלגו אל מחוץ למקלחון מה שימנע נזקי רטיבות או היווצרות פטריה ועובש בהמשך.
במידה ולא ניתן ליצור שיפוע, או שמדובר בדירה שכורה שאין לכם עניין להשקיע בה יתר על המידה, תוכלו לבקש ממתקין המקלחונים או מאינסטלטור להתקין אגנית במקלחון.
האגנית אמנם תקטין את גודל המקלחון שלכם, אך זה הפתרון הזמין והריאלי במידה ואתם לא מעוניינים ליצור שיפוע לניקוז המים ברצפה.
איזו צורת מקלחון תתאים לכם?
עולם המקלחונים מציע מגוון רחב של צורות ודגמים. העיצוב המועדף עליכם יכול להתאים בדיוק לחדר האמבטיה, אך ישנם מקרים בהם רצון לחוד ומציאות לחוד.
בין אם מדובר בשיקולי תקציב, ובין אם מדובר בנתוני מידות החדר, לא תמיד הבחירה הראשונה שלכם תהיה פרקטית. יחד עם זאת, יש לא מעט אופציות לעיצוב המקלחון.
מקלחון חזית – מקלחון זה תוחם שלושה קירות ויוצר צורת קופסא, כך שדלת המקלחון יכולה לנוע פנימה או החוצה לפי בחירתכם.
מדובר במקלחון מרשים אותו ניתן להתקין בתוך גומחה עם נישה או בין שתי קירות. מדובר בבחירה נועזת שמעמידה את המקלחון במרכז חדר האמבטיה.
מקלחון פינתי – מקלחון זה נועד לחסוך מקום, וניתן לעצב אותו כך שהוא יהיה בנוי משתי דפנות קבועות ושתי דלתות בפינת החדר, כמקלחון מעוגל עם דלת אחת שסוגרת את פינת החדר, או מקלחון פינתי קטום בעל שלוש דפנות זכוכית.
בחרו דרך פתיחה למקלחון
דלת הזזה – ניתן להתקין מקלחון בעל דלת הזזה אחת עם חלק אחד קבוע וחלק אחר שזז, או מקלחון בעל שתי דלתות הזזה עם מסילה כפולה שעליה כל דלת יכולה לנוע בנפרד.
מקלחון ההזזה הפך עם השנים לפריט נפוץ מאוד בבית הישראלי, והוא מתאים במיוחד לחללים קטנים.
היתרון הבולט שבדלתות ההזזה למקלחונים הוא ביטול הצורך בשמירת רדיוס פנוי עבור פתיחת הדלת. את המקום הפנוי ניתן לנצל לטובת התקנת ארונות וכיור סמוכים למקלחון, ועוד.
לצד הנוחות, דלת ההזזה סובלת מחיסרון בולט והוא הצטברות המים במסילה והקושי לנקות אותה. דרך יצירתית להתגבר עם החיסרון הזה הוא בהתקנת מסילה עילית, כך שמים ולכלוך לא יוכלו להצטבר בה.
דלת כנף – לעיתים תתקלו בשם מקלחון פתיחה או דלת פתיחה, אך הכוונה היא לאותו דבר.
דלת הכנף מורכבת על צירים, וניתן לכוון אותה כך שהיא תיפתח כלפי פנים או כלפי חוץ. החיסרון הבולט של דלת זו הוא המקום שהיא תופסת בחלל החדר.
אלו סוגי זכוכיות ניתן לבחור למקלחון?
יש ספקי מקלחונים רבים, אך כולם מחויבים לעמוד בסטנדרטים של מכון התקנים הישראלי, ולקבל תו תקן שמעיד על כך. הקפידו על כך שהמקלחון אותו רוכשים עומד בתו התקן.
הזכוכית של המקלחון חייבת להיות מחוסמת או רבודה – כזו שמתנפצת במקרה של מכה אך לא נשברת.
עובי הזכוכית הנפוץ הוא 6 מ"מ, כשזכוכית בעובי 8 מ"מ עשויה להיות עבה מדי ולסרבל את תפעול המקלחון, וזכוכית בעובי 4 מ"מ עשויה להיות קלה מדי ולהישבר.
כשאתם רוכשים זכוכית מחוסמת, תוכלו לוודא שהיא אכן כזו בעזרת חותמת אותה יצרני המקלחונים חייבים להטביע על הזכוכית.
כשמדובר בזכוכית רבודה, אין ליצרני המקלחונים חובה להטביע חותמת דומה, ואתם תצטרכו לוודא שמדובר בזכוכית כזו מול החברה או מול בעל מקצוע.
מבחינת גוון הזכוכית, הדגמים הבולטים הם זכוכית חלבית, מחוספסת או אטומה, אך יש גם אפשרות לבחור בזכוכית שקופה – למי שהפרטיות אינה בראש מעייניו.
מעבר לגוונים הללו קיימים גווני משנה רבים ואף ניתן לבקש עיצוב מיוחד אצל חברות מסוימות.
מה כוללת האחריות על המקלחון?
אחריות על מקלחונים מתחלקת לשניים: אחריות על הפרופילים/ פרזולים לתקופת האחריות המלאה, ואחריות על ההתקנה עצמה.
האחריות על ההתקנה היא לשנה, ויש לוודא שאתם אכן מקבלים את האחריות הזאת במסגרת רכישת המקלחון. אחריות על ההתקנה מתייחסת לנזקים שנוצרו במקלחון כתוצאה מהתקנה לא נכונה.
כדי שהאחריות תיכנס לתוקף, מתקין המקלחון צריך להיות מתקין מוסמך של החברה ממנה אתם רוכשים את המקלחון.
אחריות על הפרופילים/ פרזולים מתייחסת לפגמים שמקורם בייצור המקלחון. תוקפה נע בין 5-7 שנים, ויש חברות שמספקות אחריות ארוכה יותר.
עם זאת, במידה ונוצר נזק במקלחון כתוצאה משימוש לא נכון שלכם, כמו שימוש בחומרי ניקוי חומצתיים, שריטות, מכות וכולי, האחריות לא תהיה בתוקף.