במכונת הכביסה, במייבש ובמזגן: המדריך המלא על תחזוקת הפילטרים בבית

תחזוקה נכונה של מערכות הסינון בבית היא חלק בלתי נפרד מאיכות החיים שלנו ומבריאות המשפחה. הפילטרים שנמצאים במכשירים השונים בבית משמשים להגנה על בריאותנו ועל תקינות המכשירים עצמם.

עוד במדריך
פילטר מכונת הכביסה פילטר מייבש הכביסה פילטר האוויר במזגן פילטר המים בכיורים במקרר ובמכונת הקפה: פילטרים נקבוביים

בעוד שרבים מאיתנו מודעים לקיומם של הפילטרים השונים בבית, לא תמיד אנחנו יודעים איך לתחזק אותם כמו שצריך. למעשה, תחזוקה לקויה עלולה לגרום לירידה באיכות האוויר והמים, לבזבוז אנרגיה ולנזקים משמעותיים במכשירי החשמל.

אילו סוגי פילטרים קיימים, מהו תפקידם, למה חשוב להבדיל בין פעולות התחזוקה השונות ואיך תשמרו על הפילטרים שנמצאים קרוב למזון שלכם? כל המידע במדריך הבא.

פילטר מכונת הכביסה

פילטר מכונת הכביסה, המוכר גם כמסנן המשאבה, ממלא תפקיד חשוב בהגנה על משאבת הניקוז של המכונה מפני כניסה של חפצים קטנים, מטבעות, סיכות וסיבי בד. הפילטר ממוקם בדרך כלל בחלק התחתון והקדמי של המכונה, מאחורי דלת קטנה המיועדת לגישה נוחה לצורכי תחזוקה וניקוי תקופתי.

התחזוקה השוטפת של הפילטרים בבית היא משימה פשוטה יחסית שיכולה לחסוך לכם לא מעט כסף לאורך זמן. עוד לפני שתתחילו לנקות את הפילטרים, זכרו תמיד לעיין בהוראות היצרן הספציפיות המתאימות למכשיר שלכם, שכן עשויים להיות הבדלים בין דגמים שונים.

את הלכלוך שהצטבר בפילטר יש להסיר ידנית ורק לאחר מכן, לשטוף את הפילטר במים חמימים. חשוב לנקות גם את האזור שבו מותקן הפילטר באמצעות מברשת מתאימה. במקרה של הצטברות אבנית, השרו את הפילטר במים פושרים עם חומץ למשך שעה.

לאחר ייבוש מלא, תוכלו להחזיר את הפילטר למקומו. חשוב לוודא שהפילטר הוחזר בצורה תקינה ולבסוף, להפעיל תוכנית כביסה קצרה כדי לוודא שאין נזילות ושהמכונה פועלת ללא תקלות.

פילטר מייבש הכביסה

בשונה מפילטר מכונת הכביסה, פילטר המוך שנמצא במייבש הכביסה הוא אחד הפילטרים החשובים ביותר בבית והוא דורש תשומת לב מיוחדת אחרי כל שימוש. הפילטר ממוקם בדרך כלל בחלק הקדמי של המייבש או בדלת, ותפקידו לאסוף את סיבי הבד והמוך המשתחררים מהבגדים במהלך הייבוש.

תחזוקה נכונה של פילטר זה חיונית לא רק ליעילות המייבש אלא גם לבטיחות הבית, שכן הצטברות של סיבים רבים עלולה לגרום לעומס יתר על המכשיר ואף לשריפתו. 

לכן, הטיפול בפילטר זה חייב להיות קבוע ויסודי. לאחר כל הפעלה, יש להוציא את הפילטר ולהסיר את שכבת המוך באמצעות היד או באמצעות מברשת רכה. אחת לשבוע, שטפו את הפילטר במים פושרים עם מעט סבון כלים עדין כדי לנקות ביסודיות את הרשת.

בנוסף, השטיפה היסודית תעזור לכם להיפטר משאריות מרככי הכביסה שעלולות להצטבר על הפילטר, לחסום את המרקם הנקבובי שלו ולגרום לסתימה. לאחר השטיפה, ייבשו את הפילטר במלואו והחזירו אותו למקומו. פעם בחודש, כדאי גם לבדוק ולנקות את תושבת הפילטר עצמה מלכלוך ושאריות בדים.

במקביל לניקוי הפילטר, וודאו שצינור האוורור החיצוני של המייבש נקי. הסימנים שיובילו אתכם למסקנה שהפילטר סתום יהיו: זמני ייבוש ארוכים מהרגיל, בגדים שיוצאים לחים או חום רב מדי שיוצא מהמייבש.

פילטר האוויר במזגן

פילטר האוויר במזגן הוא המגן שלנו מפני אבק, אלרגנים וחלקיקים מזיקים באוויר. הפילטר ממוקם בחלק הקדמי של יחידת המזגן הפנימית ותפקידו לסנן את האוויר הנכנס למערכת ולמנוע הצטברות של לכלוך על סוללת המזגן.

תדירות הטיפול בפילטר משתנה בהתאם לעונות השנה ולתנאי הסביבה. בתקופות השימוש האינטנסיבי (בקיץ ובחורף), חשוב לנקות את הפילטרים אחת לחודש. ואילו בעונות המעבר, ניתן להסתפק בניקוי אחת לחודשיים עד שלושה.

עם זאת, אם יש בעלי חיים בבית או שהסביבה מאובקת במיוחד, מומלץ לנקות את הפילטר בתדירות גבוהה יותר, אפילו אחת לשבועיים.

חשוב להקפיד על ניקוי יסודי בין החריצים באמצעות מברשת רכה ושטיפה שתסיר את כל שאריות הסבון. את עודפי המים יש לנער בעדינות ולהניח את הפילטר לייבוש בצל למשך שעתיים עד שלוש.

חשוב להימנע מייבוש בשמש ישירה העלולה לפגוע בחומר ממנו עשוי הפילטר. רק לאחר שהפילטר יבש לחלוטין, תוכלו להחזירו למקום.

פילטר המים בכיורים

פילטר המים הוא האחראי על הרחקת החלקיקים, הכלור, החיידקים והמזהמים השונים ממי השתייה שלנו. קיימים שני סוגים עיקריים של פילטרים: פילטר ברז ופילטר מערכתי, כאשר לכל אחד מהם דרישות תחזוקה שונות.

בעוד שפילטר הברז דורש החלפה תכופה יותר (כל שלושה עד ארבעה חודשים), תצטרכו לנקות גם את החלק החיצוני של הפילטר באופן שבועי באמצעות מטלית לחה ולבדוק את תקינות האטמים מדי חודש. 

לעומת זאת, הפילטר המערכתי דורש החלפה של המסנן הראשי כל 6-10 חודשים כדי להבטיח את איכות המים ולשמור על כמות צריכה יעילה. את מסנן הפחם הפעיל תצטרכו לנקות ביסודיות אחת לשנה. בנוסף, יש לערוך בדיקת לחץ מים אחת לשלושה חודשים כדי לוודא שהמערכת תקינה. 

ישנם מספר סימנים מובהקים המעידים על צורך בהחלפה מיידית של הפילטר והם: ירידה משמעותית בלחץ המים, שינוי בטעם או בריח המים, יציאת מים עכורים, רעשים חריגים במערכת, או הופעת חלודה בפילטר עצמו. מקרים אלו, דורשים את החלפת הפילטר באופן מיידי.

במקרר ובמכונת הקפה: פילטרים נקבוביים

הפילטרים הנקבוביים הם חלק חיוני במכשירי חשמל רבים בביתנו, והם נמצאים במקררים ובמכונות קפה. במקררים, תפקידם של הפילטרים הוא לשמור על טריות המזון וזאת באמצעות ויסות הלחות ומניעת מעבר אוויר קר יבש בין תאי המקרר.

הפילטר הנקבובי מסייע ביצירת סביבה מאוזנת שמונעת התייבשות של מזון טרי ומאריכה את חיי המדף של הפירות והירקות.

במכונות קפה, הפילטרים הנקבוביים מסייעים בסינון המים ובשמירה על איכות החליטה, תוך מניעת חלקיקי אבנית ומשקעים אחרים מלהגיע לספל הקפה שלכם. הסימנים שיובילו אתכם להחלפה מוקדמת יהיו: שינוי בטעם הקפה, האטה בזרימת המים, או הצטברות לחות חריגה במקרר.

תחזוקת הפילטרים במכשירים אלו, דורשת תשומת לב מיוחדת. במקרר, חשוב לנקות את הפילטר אחת לשלושה חודשים באמצעות שטיפה עדינה במים פושרים וללא שימוש בחומרי ניקוי חריפים שעלולים לפגוע במבנה הפילטר.

בנוסף, חשוב לוודא שהפילטר יבש לחלוטין לפני החזרתו למקום. במכונות הקפה, מומלץ להחליף את הפילטר כל ארבעה עד שישה חודשים, בהתאם לתדירות השימוש ולסוג המים שבאזור מגוריכם.

מכונת הכביסה לא סוחטת: כל השלבים בדרך לפתרון

אם פתחתם את מכונת הכביסה וגיליתם שכל הבגדים סחוטים במים, כנראה שהיא לא סוחטת את המים. איך תוכלו לפתור את הבעיה בעצמכם, איך מתנהלים נכון מול הטכנאי וכמה עולה התיקון? כל התשובות.

נזילה ממכונת הכביסה: כל השלבים בדרך לפיתרון

יש לכם נזילה ממכונת הכביסה? אין ספק שמדובר בתקלה מטרידה. מה עושים לפני שמזמינים טכנאי מכונות כביסה וכמה יעלה לכם התיקון? קבלו את כל הטיפים של המקצוענים.

מכונת הכביסה מרעישה: כל השלבים בדרך לפיתרון

נמאס לכם שמכונת הכביסה מרעישה? הגעתם למקום הנכון, אנחנו נלווה אתכם כל הדרך לפתרון. מה עושים לפני שמזמינים טכנאי מכונות כביסה וכמה יעלה לכם התיקון? כל התשובות לפניכם.

מכונת הכביסה לא נדלקת: כל השלבים בדרך לפתרון

מכונת הכביסה שלכם לא נדלקת? המקצוענים כאן כדי ללוות אתכם כל הדרך לתיקון התקלה. מה עושים לפני שמזמינים טכנאי וכמה יעלה לכם לתקן את התקלה? כל התשובות לפניכם.

לכל התקלות ועבודות

arrow