מכונת הכביסה לא סוחטת: מהם הגורמים ומה עושים?
מכונת הכביסה שלכם לא סוחטת? רגע לפני שאתם מזמינים טכנאי מקצועי, יש כמה פעולות שאתם יכולים לבצע בעצמכם. וגם אם לא הצלחתם, אנחנו כאן כדי ללוות אתכם כל הדרך עד לפתרון.
אחת התקלות הנפוצות ביותר היא מכונה שמסרבת לסחוט את המים, ומשאירה אותנו עם ערימת בגדים ספוגים. גם לכם זה קורה? אתם נמצאים במקום הנכון.
במדריך זה נסביר מה הסיבות האפשריות לתקלה זו, החל מסתימות פשוטות ועד לתקלות מורכבות יותר, ונבחן כיצד ניתן לאבחן ולפתור אותן ביעילות.
למה מכונת הכביסה לא סוחטת?
פילטר סתום: פילטר מכונת הכביסה מיועד ללכוד לכלוך, שיער וחפצים קטנים, ובכך למנוע מהם להגיע למשאבה ולגרום נזק. פילטר סתום ימנע ניקוז תקין של המים, מה שיוביל לבעיות בסחיטה.
צינור ניקוז סתום: צינור הניקוז אחראי על הוצאת המים מהמכונה אל מערכת הביוב. סתימה בצינור, כתוצאה מהצטברות לכלוך או חפצים זרים, תגרום גם היא לבעיות בניקוז ובהתאם גם בסחיטה.
סתימה בין הדוד למשאבה: במקרים מסוימים, הסתימה יכולה להתרחש בצינור המחבר בין דוד המכונה למשאבה. סתימה זו פחות שכיחה, אך עדיין יכולה להתרחש עקב הצטברות של סיבים או לכלוך אחר.
תקלה במשאבת המים: משאבת המים אחראית על ניקוז המים שבמכונת הכביסה לביוב. תקלה במשאבה, כגון שחיקה של המשאבה או חסימה על ידי גוף זר, תמנע ממנה לפעול כראוי ולסלק את המים מהמכונה, מה שיוביל לכשל בסחיטה.
תקלה בחיישן מפלס המים: חיישן מפלס המים מודד את גובה המים בתוף. תקלה בחיישן עלולה למנוע מהמכונה לזהות שיש צורך בסחיטה.
תקלה בכרטיס הפיקוד: במקרים נדירים, בעיה בכרטיס האלקטרוני של המכונה יכולה לגרום לתקלות שונות, כולל בעיות בסחיטה.
לפני שמזמינים טכנאי: מנקים את הפילטרים
בשלב הראשון אנחנו ממליצים לכם לפנות לחשוד המרכזי בתקלה, שהוא כמובן הפילטר של מכונת הכביסה. אז איך מנקים את הפילטר? בצעו את השלבים הבאים:
הפילטר נמצא בחלק התחתון של המכונה, בדרך כלל בצידה הימני והוא נראה כמו מכסה עגול עם ידית.
הניחו סמרטוט יבש על הרצפה באזור שמתחת לפילטר. למה? כי כשתוציאו את הפילטר ישפכו החוצה כל המים שיושבים בתוף של המכונה.
הבריגו את הפילטר החוצה נגד כיוון השעון - שימו לב, במידה ותקוע חפץ זר כל שהוא בפילטר, כמו גרב או סיכה למשל, סביר להניח שיש לכם קשה מאוד להבריג טותו החוצה.
לכן, אנחנו ממליצים לכם לעשות את זה מאוד בעדינות כדי לא לשבור את הידית של הפילטר, אחרת תצטרכו להחליף אותו לגמרי.
נקו את הפילטר תחת מים זורמים בלחץ גבוה כדי שהניקוי יהיה יעיל. הסירו כל חפץ זר שתקוע בפילטר, החזירו אותו למקומו לאחר ייבוש ובדקו האם מכונת הכביסה חוזרת לסחוט.
בדקו את צינור הניקוז של המכונה
בגב מכונת הכביסה יש צינור גמיש, לרוב עשוי פלסטיק, בעל מראה "שרשורי". צינור זה מחובר, בקצהו האחד, לפתח הניקוז של מכונת הכביסה, ובקצהו השני לשרוול פלסטיק קשיח המותקן ברצפה, ודרכו מתנקזים המים למערכת הביוב.
חשוב לוודא שצינור הניקוז אינו מקופל, מכופף או חסום בצורה כלשהי, שכן הדבר עלול להפריע לזרימה החופשית של המים ולגרום לבעיות בניקוז, ובסופו של דבר, למנוע מהמכונה לסחוט כראוי.
בנוסף, ודאו שהחיבור בין הצינור הגמיש לשרוול הפלסטיק הקשיח מהודק היטב, ושלא נוצרו סדקים או נזילות בצנרת שיכולים גם הם להפריע לניקוז תקין.
איך טכנאי המכונות יתקן את התקלה?
אם ניסיתם את כל השלבים שציינו ומכונת הכביסה עדיין לא סוחטת, זה הזמן להזמין טכנאי מכונות כביסה מקצועי שיאתר את הגורם לתקלה ויתקן אותה.
אל תעלבו, אבל טכנאי מכונות כביסה מקצועי יצטרך לחזור על הפעולות שביצעתם על מנת לוודא שהפילטר נקי ושצינור הניקוז לא חסום או סתום.
לאחר מכן, הוא יעבור לבצע בדיקה של משאבת המים במכונה. הטכנאי יסיר כל חפץ זר ממשאבת המים שגורם לה להיתקע, יחזיר אותה למקומה ויבדוק אם מכונת הכביסה חזרה לסחוט כמו שצריך. במידה ואין סתימה במשאבת המים והיא מקולקלת, הטכנאי יצטרך להחליך אותה במשאבת מים חדשה.
אם משאבת המים של מכונת הכביסה תקינה, הטכנאי יעבור לבצע בדיקה של כרטיס הפיקוד של המכונה. כרטיס הפיקוד הוא המוח של מכונת הכביסה והוא זה שמורה למכונה לבצע פעולות שונות, כמו פעולת הסחיטה.
צריכים להחליף את המשאבה? כך תפעלו
אם הטכנאי החליט שצריך לבצע החלפת משאבת מים במכונת כביסה, יש כמה דברים שכדאי לכם מאוד לדעת לפני כן:
1. לא חייבים לשים משאבה מקורית: בניגוד אולי לרכיבים אחרים במכונת הכביסה, כשמדברים על משאבת מים אין כל חשיבות למשאבה מקורית. למה? כי כל משאבות המים, אלה המקוריות ואלה הגנריות, מיוצרות בסין במפעלים זהים.
2. קחו בחשבון שתצטרכו ביקור נוסף: לא תמיד לטכנאי מכונות הכביסה יש משאבה שתואמת לדגם שלכם ברכב שלו. לכן, יש סיכוי לא קטן שהוא יצטרך להגיע אליכם לביקור נוסף על מנת להשלים את העבודה.
צריכים להחליף את כרטיס הפיקוד? כך תפעלו
חשוב לדעת שעל החלפת כרטיס פיקוד במכונת כביסה נהוג לקבל שלושה חודשי אחריות.
אל תתפשרו על אחריות בכתב! אחריות בעל פה לא שווה הרבה במקרה של תקלה חוזרת. דאגו לקבל מסמך אחריות כתוב וברור, שכולל את פרטי התיקון שבוצע, תאריך התיקון ותקופת האחריות.
חשבונית מסודרת היא חובה! ודאו שאתם מקבלים חשבונית מפורטת עם כל הפרטים הרלוונטיים, כולל פירוט התיקון שבוצע ומחירו.
טיפ חשוב: אם חוויתם לאחרונה קצר חשמלי בבית, או שאתם סובלים מקצרים חוזרים, ייתכן שזו הסיבה לתקלה בכרטיס הפיקוד. במקרה כזה, אל תמהרו להחליף את הכרטיס! ראשית, הזמינו חשמלאי מוסמך שיאתר ויתקן את הבעיה החשמלית. רק לאחר מכן, החליפו את כרטיס הפיקוד.
איך תוכלו להימנע מהתקלה בעתיד?
מניעת תקלות סחיטה במכונת הכביסה כרוכה בתחזוקה שוטפת וזהירה. ראשית, נקו את פילטר המשאבה באופן קבוע, לפחות אחת לשלושה חודשים. פעולה פשוטה זו תמנע הצטברות של סיבים, שיער וחפצים קטנים, אשר עלולים לחסום את משאבת הניקוז ולגרום לבעיות סחיטה.
שנית, הקפידו על איזון הכביסה בתוף. חוסר איזון עלול לגרום לעומס יתר על המכונה ולמנוע סחיטה תקינה. לבסוף, הימנעו מהעמסת יתר של המכונה. עומס כביסה גדול מדי עלול לגרום לשחיקה מוגברת של רכיבי המכונה, כולל המשאבה, ולגרום לתקלות סחיטה.