כל מה שחשוב לדעת על מייבש הכביסה
מייבש כביסה ישמש כתוספת חשובה לבית אך לא פחות חשובה מזה היא התחזוקה שלו. בעזרת הטיפים הבאים, תבטיחו לעצמכם מייבש כביסה יעיל ועמיד לאורך זמן. אז מה צריך לעשות, מהן התקלות הנפוצות ואיך תחסכו בחשמל? הכל במדריך הבא
רוצים לקנות מייבש כביסה אבל חוששים לחשבון החשמל שלכם? בעזרת שימוש נכון והרגלי תחזוקה פשוטים, תוכלו גם ליהנות מיתרונותיו של מייבש הכביסה וגם לחסוך בחשמל.
מהו המרחק המתאים ביותר, איך נמנע תקלות עתידיות ומה דווקא פחות מומלץ להכניס למייבש הכביסה? כל מה שחשוב לדעת.
איך תשתמשו בצורה נכונה במייבש הכביסה שלכם?
השלב הראשון בדרך לשמירה על מייבש כביסה תקין לאורך שנים יתחיל כבר עם השימוש הראשון בו. תחילה, בחרו את התכנית המתאימה ביותר לסוג הבגדים שעתידים להיכנס למייבש (תוכלו לראות את סוגי הבדים והתאמתם למייבש בתווית). הכניסו את כמות הבגדים על פי הוראות היצרן ואל תעמיסו את המייבש בכמות בגדים גדולה מידי.
בדומה למכונת כביסה, דאגו לרוקן את כל כיסי הבגדים מחפצים קטנים שנשכחים בהם והפרידו בין לבנים, מצעים ומגבות. ריקון הכיסים יבטיח פעולה רציפה וימנע פגיעות בתוף ואילו הפרדת הבגדים תבטיח ייבוש מלא ושמירה על איכות הבגדים. במידה והבגדים במייבש הם מסוג צמר, משי, דמוי עור, או ניילון - הכניסו אותם הפוכים. נסו להימנע מייבוש בגדים עם אבזמי מתכת העלולים לפגוע בתוף המייבש.
טיפ: הפרידו את המצעים משאר הבגדים וב-10 דקות האחרונות שלפני סיום הייבוש רססו מרכך כביסה והכניסו בד טריקו לח או מגבת לחה עד לסיום הפעולה. כך תשמרו על המצעים ללא קמטים ועם ריח נעים.
מייבש כביסה וחסכון בחשמל
אחת ההתלבטויות הגדולות בקנייה ובשימוש במייבשי כביסה, היא צריכת החשמל שלהם. אך כיום, מייבשי הכביסה מכילים חיישנים מתקדמים המסייעים לחסכון בחשמל. מייבשי כביסה עם משאבת חום נמצאו חסכוניים יותר בחשמל וגם מייבשים בעלי חיישני לחות עשויים לסייע בחסון של עד 15% בצריכת החשמל כיוון ויודעים לעצור את פעולת החימום בזמן המתאים. קיבולת מתאימה ונכונה בעת השימוש במייבש הכביסה תוביל לפחות מאמץ בהפעלתו ובכך, יצליח לחסוך בחשמל.
טיפ: יש לכם כמות בגדים קטנה אותה תרצו לייבש? בחרו בתכנית ייעודית לכמות קטנה שתבטיח צריכה מופחתת של חשמל. בנוסף, בדקו את הדירוג האנרגטי של המייבש (כאשר A הוא החסכוני ביותר).
מהן התקלות הנפוצות ביותר?
התקלות הנפוצות ביותר במייבשי הכביסה נובעות לרוב משימוש לא נכון, מחוסר תחזוקה ובלאי.
מייבש הכביסה לא מצליח לייבש את הבגדים: לפני שאתם מתחילים את השימוש במייבש הכביסה, הקפידו לסחוט היטב את הבגדים. במידה ותרצו לחסוך לעצמכם זמן יקר, תוכלו למצוא את עצמכם משלמים על כך ביוקר. בגדים לא סחוטים יגרמו למייבש הכביסה לעבוד קשה יותר ולגרום לבגדים שלכם להישאר לחים ובעלי ריח לא נעים. במקרה של שימוש תקין, ייתכן ישנה תקלה בגוף החימום או בתרמוסטט.
מייבש הכביסה גורם לקצר חשמלי: לפני הפעלת המייבש, וודאו שהוא לא מחובר למפצל שיכול לשבש את עבודתו (חיבור ישיר לשקע החשמל יהיה יעיל יותר לעבודת המייבש) והתקינו מגן ברקים כדי לשמור על פעילות רציפה ותקינה. אם אין מפצל, תיתכן תקלה חשמלית במייבש או שיש קבל שרוף.
התוף במייבש הכביסה לא מסתובב: אם תעמיסו יותר מידי בגדים על מייבש הכביסה תוכלו לגרום לרצועה המחזיקה את התוף להיקרע. בנוסף, עומס יתר על המייבש עלול להוביל לקריעה של הרצועה העוטפת את התוף או לשחיקה של הקבל.
מייבש הכביסה לא נדלק: תחילה, סגרו הרמטית את דלת המייבש ובדקו את תקינות השקע אליו מחובר המייבש (תוכלו לעשות זאת על ידי חיבור של מטען או מכשיר חשמלי אחר). לאחר מכן, הפעילו את המייבש. במידה והשקע וכפתור ההפעלה תקינים, ייתכן ויש תקלה בכרטיס הפיקוד.
איך תתחזקו את מייבש הכביסה שלכם?
הקפדה על שימוש נכון במייבש תאריך את חיי המדף שלו ותמנע תקלות עתידיות. יחד עם זאת, הקפידו גם על תחזוקת המייבש על ידי מספר פעולות פשוטות (וחשובות):
נקו את הפילטר: תפקידו של הפילטר הוא לאסוף את סיבי הבגדים והלכלוכים הקטנים שיוצאים מהבגדים ולכן, כדי להבטיח שימוש ארוך טווח במייבש הכביסה, הקפידו לנקות את הפילטר אחרי כל שימוש.
נקו את צינור האוורור: צינור האוורור הוא הצינור ממנו יוצאים האדים אחרי השימוש. חשוב שהצינור ימוקם ליד חלון מתאים. הקפידו לנקות אותו פעם בחצי שנה כדי למנוע הצטברות של עובש.
טפלו במעבה האדים: אם יש לכם מייבש כביסה בעל מעבה אדים (קונדנסור) הלחות שבתוך המייבש תהפוך למים. חשוב שיהיה לכם כלי קיבול בו תשתמשו לצורך ריקון ידני של המים (או שתוכלו לחבר את הצינור לפתח הביוב). הקפידו לרוקן את המים במעבה ושטפו אותו לפחות פעם בחודש.