העתקת עצים: כל מה שחשוב לדעת
באילו מקרים נבצע העתקת עצים?
עבודות בשטח
במקרים בהם יש צורך בעבודות בשטחים גדולים כמו רחובות ובסביבת מבנים, יש צורך בהעתקת המיקום של העצים (שיהיו לראוב עצים מוגנים). קיימת רשימה מסודרת ומפורטת של כ-70 עצים הנחשבים למוגנים שחשוב לא לפגוע בהם, כאשר ביניהם נמצאים עצי הזית והאלון. העתקת העצים המוגנים תיעשה לרוב על ידי העירייה או חברות בנייה ולא על ידי אנשים פרטיים.
שיפוץ הגינה
במקרים בהם תרצו לשפץ את הגינה ובמסגרת השיפוץ תבינו שמיקומו של העץ הישן לא מתאים או מקבל פחות פוקס אחרי השיפוץ, תוכלו בהחלט להעתיק אותו ממקום אחד בגינה למקום אחר. במקרים כאלה, עבודת ההעתקה תהיה זולה יותר כיוון ולא יהיו עלויות על הובלת העץ למקום חיצוני.
מעבר דירה
יש מקרים בהם מעבר הדירה לא מכיל רק את הציוד הקיים בתוך הבית אלא גם את העצים שבחצר. יהיו מי שירצו לקחת איתם את עץ המנגו שמלווה אותם שנים ארוכות ומניב להם פירות ולכן, יזמינו שירות של העתקת העץ מהבית הקיים אל הכתובת החדשה אליה מבוצע המעבר. בעבודה זו, חשוב לקחת בחשבון גם את עלויות ההובלה (שמחושבות בנפרד מעבודת ההעתקה). העתקה מסוג זה, מתאימה לרוב לעצי פרי או עצי זית בשל גודלם.
מה עושים לפני העתקת העץ?
בדומה להליך של כריתת עץ, גם בעת העתקה שלו יש צורך במילוי טופס ייעודי (אישור העתקת עץ) והעברתו לטיפול מול פקיד היערות של הרשות המקומית. את הטופס תוכלו לראות כאן. לאחר מילוי הטופס, יש לשלם בגינו תשלום אגרה (שמעודכנת נכון לשנת 2022 ל-48.50 ₪). פקיד היערות האזורי אליו יגיע הטופס יבחן את הבקשה ויחליט אם לאשר את הבקשה או לא.
חשוב לדעת: רק לאחר קבלת אישור כתוב על העתקת העץ ניתן יהיה להזמין בעל מקצוע ולבצע את ההליך.