חימום תת-רצפתי: מדריך מלא
החורף מתקרב והתנור לא מחמם מספיק? התקינו חימום תת-רצפתי מתחת לאריחים או לפרקט. כך זה עובד
רגע לפני שהחורף מגיע, התקנת חימום תת-רצפתי יכולה לשדרג אתכם ולהבטיח שהדירה תהיה נעימה לאורך כל העונה הקרה.
במדריך הבא נסביר איך חימום תת-רצפתי עובד, האם ניתן להתקין חימום תת-רצפתי מתחת לפרקט ומתי מומלץ להתקין חימום תת-רצפתית?
חימום תת רצפתי: איך זה עובד?
חימום תת-רצפתי הוא שיטת חימום המייעלת את זרימת האוויר החם בבית בכך שהיא מגיעה הפוך, מלמטה כלפי מעלה. המערכת מאפשרת חלוקת חום יעילה בין כל חדרי הבית ולא מייבשת את האוויר. יש שני סוגים עיקריים של חימום תת-רצפתי:
חימום תת רצפתי חשמלי – עובד באמצעות הנחת גופי חימום חשמליים מתחת לריצוף. התקנת המערכת זולה יותר מהתקנת מערכת חימום תת-רצפתי שפועל על מים אך עלות תפעולה גבוהה יותר.
חימום תת-רצפתי על מים - נחשבת לשיטה חסכונית ואמינה. פועלת באמצעות הנחת צינורות מים מבודדים מסוג SP או PEX המסוגלים לעמוד בטמפרטורות גבוהות במיוחד. המים מוזרמים אל הצינורות ממערכת סגורה המחממת אותם ומזרימה אותם הלוך ושוב בכל הבית.
האם ניתן להתקין חימום תת-רצפתי מתחת לפרקט?
ניתן להתקין מערכת חימום תת-רצפתי מכל סוג מתחת הפרקט, אך חשוב לשים לב לכמה דגשים חשובים: יש להפעיל את המערכת על טמפרטורה מקסימלית של 27 מעלות.
לפני התקנת הפרקט ולאחר יציקת הבטון (בט קל), יש להפעיל את החימום כשבועיים, זאת על מנת לייבש את החול ואת הלחות המצטברת תחת היציקה.
חשוב לציין - פרקט גושני מעץ מלא לא מתאים לחימום תת-רצפתי, עוביו של הפרקט ותכונותיו המבודדות לא מאפשרות למערכת לחמם כראוי. פרקטי הלמינציה או פרקט תלת-שכבתי יתאימו להתקנה עם המערכת.
מתי מומלץ להתקין חימום תת-רצפתי?
כדאי להתקין חימום תת-רצפתי רק במהלך שיפוץ גדול, כמו לפני מעבר דירה, כשמחליפים ריצוף או כשמתקינים פרקט. התקנת חימום תת-רצפתי בדירה שגרים בה היא לרוב כאב ראש לא קטן שמצריך שבירת אריחים ופינויים, יציאה מהבית בזמן ההתקנה ובכלל הרבה הוצאות.
לכן, מומלץ לבצע את העבודה כחלק משיפוץ נרחב וכשהבית אינו מאוכלס על-ידי דיירים.