תיקוני פרקט: כל מה שחשוב לדעת
מהן התקלות הנפוצות בפרקט?
התנפחות הפרקט
תקלה זו, הינה תקלה מוכרת שמביאה גם למראה לא אסתטי של הפרקט וגם יוצרת תזוזה של החיבורים שבין לוחות הפרקטים. הגורם המרכזי להתנפחות הפרקט היא רטיבות שנוצרת עקב ניקוי לקוי ועמוס במים (מה שלא מומלץ כלל לעשות כאשר מתקינים פרקט) או בשל פיצוץ בצנרת שעלולה לגרום לרטיבות ברצפת הפרקט. חשוב לשים לב, שיש הבדל בין פרקט מסוג למינציה שמתנפח לבין פרקט עץ שמתנפח. לעיתים, ניתן יהיה לתקן את ההתנפחות בצורה מקומית אך במידה ומדובר על נזק רחב, יהיה צורך בהחלפה של הלוחות או של הפרקט כולו.
התנתקות הפרקט והופעת גבשושיות
ישנם מקרים בהם הפרקט מתרומם ובעקבות זה, נוצרים מרווחים לא אסתטיים וסדקים בין לוחות הפרקט. בנוסף, כיוון והפרקט הוא חומר רגיש יחסית, שינויי האקלים שמגיעים באופן קיצוני (מעבר מקור לחום ולהיפך) גורמים להפרשי טמפרטורה ולהיווצרות של כיסי אוויר שנראים על הפרקט כמעין גבשושיות. הליכה על פרקט בעל גבשושיות עם יוצר תחושה לא נעימה וגם עלול לגרום לנזק גדול יותר בתוך הפרקט עצמו.
שריטות ושחיקת הפרקט
הגורמים לשריטות ושחיקת הפרקט הם ספציפיים מאד וקורים על בסיס יומיומי כמו הליכה עם נעלי עקב צרות, אבנים קטנות שנכנסות לנעליים ושורטות את לוחות הפרקט תוך כדי הליכה וגרירת כיסאות ורהיטים ממקום למקום על גבי משטח הפרקט. במקרים כאלה, מומלץ להתהלך יחפים בבית ולהימנע ככל שניתן מגרירת חפצים שעלולים לשרוט את הפרקט.
התנתקות הפאנל
לעיתים, ככל שהזמן עובר וכתוצאה של בלאי טבעי, הפאנלים (שצמודים לקיר) מתנתקים. מצב זה, הינו מצב שכיח שלא תמיד ידרוש הזמנה של בעל מקצוע לטובת תיקונו. התיקון כמובן תלוי בכמות הפאנלים שהתנתקו ובמצבם. במידה ומדובר על מספר פאנלים בודד שמצבם טוב ואין בהם הבדלי צבע או קילופים ניתן לתקן אותם גם מבלי להיעזר בבעל מקצוע.
מה עושים לפני שמזמינים מתקין פרקטים?
יהיו תקלות שתוכלו לנסות ולתקן אותן בעצמכם כמו פרקט בעל שריטות, התנתקות של הפנאלים ואפילו בהתנפחות קלה. במקרים אלו, תוכלו להיעזר בחומרים ייעודים הנמצאים בחנויות השונות לתחזוקת הבית. לדוגמה, את תיקון השריטות תוכלו לעשות באמצעות מילוי חומר מותאם אותו יש למרוח על השריטות. את התוצאה הסופית תוכלו לראות לאחר ייבוש מלא של החומר על הפרקט וחשוב לבחור את הצבע שיהיה המדוייק ביותר עבור הפרקט.
במידה ויש לכם פרקט עץ שחווה רטיבות קלה, תוכלו להחליף בצורה מקומית את הלוחות שנפגעו וזאת רק לאחר ייבוש מסיבי של המים. במידה ומדובר על פרקט למינציה, המים יתפשטו מהר יותר ואז יהיה צורך בתיקון של בעל מקצוע מוסמך. במקרים בהם הפנאלים התנתקו, תוכלו להצמיד אותם חזרה לקיר בעזרת דבק סיליקוני שקוף שיודבק על החלק האחורי של הפאנל.
כמה עולה תיקון פרקט?
איך תתנהלו נכון מול מתקין הפרקט?
תאמו מולו ביקור מקדים
כדי לתקן בצורה יעילה את הנזקים השונים בפרקט, חשוב להזמין את בעל המקצוע אליכם הביתה עוד לפני תחילת העבודה וזאת כדי שיוכל להתרשם מהמצב של הפרקט הקיים, יבין את מהות הנזק ויתאים עבור התיקון את החלקים החדשים ואת הכלים הדרושים. ככל שהתקלה תהיה ברורה יותר עבורו, כך הצעת המחיר תהיה מסודרת ומדוייקת עבורכם.
בדקו שהצעת המחיר כוללת מע"מ
אחרי שקיבלתם את הצעת המחיר ממתקין הפרקטים, וודאו שהיא כוללת בתוכה את כל החומרים הדרושים, סוג התיקון ושהוכנס גם סעיף המע"מ. ישנן הצעות מחיר שנכתבות ללא מע"מ ובמעמד התשלום, הסכום משתנה ומתייקר ב-17% נוספים.